Foto: fi0na
Konečne som sa odhodlala uvariť moju obľúbenú sopľovku. Dúfam, že som už vychytala všetky muchy :) ospravedlňujem sa za fotku
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (nemusí byť) |
|
300 g |
|
1 balenie |
|
2 hrste |
|
7 ks |
|
2 ks |
|
1/2 konzervy |
|
(nemusia byť) |
|
|
|
|
|
|
|
2 ks |
|
(hustejšia) |
|
(koľko znesiete :)) |
|
(môže byť aj obyčajný) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť 3 litre vody s kuracím mäskom (prsia, stehna, kľudne aj krídla). Kto chce môže pridať kocku slepačieho bujónu. Pokiaľ sa nám bude mäsko variť, nakrájame si tofu, mrkvu, huby, výhonky, kápiu a zázvor na malinké kocky. Judášovo ucho je potrebné mať už pred krájaním namočené v teplej vode aspoň 30 minút.
- 2
Keď bude mäsko uvarené vyberieme ho a do vývaru pridáme mrkvu, huby, výhonky. Varíme. Mäsko si medzitým očistíme od kože a pokrájame taktiež na malé kúsky. Pridáme naspäť do vývaru aj s kápiou, zázvorom a chilly, ochutíme pretlakom, sójovkou, octom cukrom a soľou. Sójovka je slaná, tak so soľou opatrne. Dochucujeme až pokiaľ nedosiahneme želanú chuť.
- 3
Polievku stiahneme na slabý plameň a pridáme do polievky tofu (tofu sa dáva až nakoniec, aby polievka bola číra a nie zakalená) Rozmiešame si solamyl v troche vody a za stáleho miešania prilievame do polievky. Keď chceme polievku hustejšiu, kľudne pridáme druhú dávku solamylu. Necháme prejsť varom. Vajíčka prídu na rad ako posledné. V miske ich rozmixujeme a opatrne vlejeme do polievky. Nemiešame, aby vajíčka ostali vo väčších kúskoch a nemali sme z toho „rascovú“ polievku. Na ozdobu polievky použite nasekanú mladú cibuľku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak co ten pretlak? Robil som bez, neviem ci ho mam skusit.