prazdny

Baranie pečené

Hlavné jedlá

Mäso umyjeme, osušíme, zbavíme blán a dôkladne popreťahujeme kúskami cesnaku, osolíme a okoreníme. Mäso...

prazdny

Marhuľové čatní

Prílohy

Podľa Canadian Living Magazine 7/2004. Upravené len trošku. Výsledok je presne taký, ako som...

prazdny

Perkelt z miešaného mäsa

Baranie mäso pokrájame na kocky, bravčový bôčik pomelieme. Bravčové pliecko pokrájame na hrubšie rezance. Na masti opražíme...

prazdny

Pečene baranie mäso

Mäso zbavíme prebytočného tuku, umyjeme, osolíme a prešpikujeme prúškami slaniny a cesnakom. Na pekáči rozohrejeme tuk, vložíme...

prazdny

Baranie mäso s lečom

Nadrobno pokrájanú cibuľu spenime na tuku, pridáme umyté a na malé kocky pokrájané mäso, osolíme a dusíme....

prazdny

Baranie mäso na horčici

Mäso zbavíme prebytočného tuku, pokiaľ možeme vykostímé, umyjeme, osolíme, potrieme horčicou, zalejeme vínom a necháme odležať 24...

prazdny

Baranie kotlety so zemiakmi

tento recept mi pripomína staré zvodné stravovanie recept kastroliková roštenka

prazdny

Baraní rezeň

Baranie mäso odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme, posolíme a posypeme majoránom. Na rozpálenom oleji opečieme pripravené mäso...

prazdny

Bačovský baraní špíz na grile

Bravčové mäso

robieval som ho ale namiesto baraniny som použil bravčové pliecko

prazdny

Uhorky zavárané v rúre

A takto vlastne zaváram všetko, nielen uhorky, ale aj kompóty, kečupy, lečo, ...

prazdny

Dvojfarebné jablkovo-ríbezlové kompoty /fotorecept/

Každý rok zaváram toto ovocie, ktoré obľubujeme pre jeho vynikajúcu chuť. ponúkam recept na...

prazdny

Znojemské uhorky

Tieto uhorky mám najradšej. Nemám starosť , či mám nálevu veľa , alebo...

prazdny

Valčeky z baraniny

Hlavné jedlá

Mäso odblaníme a zbavíme tuku. Pomelieme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ochutíme korením, cesnakom,...

prazdny

Zavárané marhule

Keď sa ma zima opýta , čo som robila v lete .......

prazdny

Marhuľový lekvár

Marhuľový lekvár mi nikdy nesmie v špajzi chýbať. Máme ho radi na maslový chlieb , ...

prazdny

Zaváraná fazuľka s kôprom na zimu /fotorecept/

Práve je vhodná doba nazaváranie fazuľky. keďže ju mám zasadenú na záhrade, je čas niečo odložiť...

prazdny

Cuketový džem s lesným ovocím

... a vôňou Vianoc. Že nemám strašiť? Keď budem v decembri natierať kolieska s týmto džemom,...

prazdny

Kvasené uhorky ´KVAŠÁKY´

Bezmäsité jedlá

Dnes som bol na trhu starší pán tam predával nakladačky uhorky pekné veľké tak som hneď dostal...

prazdny

Ruz Ma Šaerija - Arabská ryža

Bezmäsité jedlá

Araby su velkymi milovnikmi a konzumentmi ryze. Ryza pripravena v konbinacii s rezancami je najznamejsou formou prilohy

prazdny

Fasulia Bil Zeit- zelená fazuľka na oleji

Bezmäsité jedlá

Bezmäsitá alternatíva fazuliek. Podavame horuce alebo dobre vychladene s chlebom. Nam najviac chuti ta vychladena varianta.

prazdny

Zaváraný hrášok na zimu /fotorecept/

Mne sa osvedčil tento spôsob odkladania hrášku na zimu. nemrazím ho, lebo mi to nechutí....

prazdny

Zavárané kompótové ovocie so soľou, nie cukrom

Ďalší z osvedčených receptov, ktorý som robila aj minulý rok a osvedčil sa mi a bol...

prazdny

Džemy ovocné

Niet nad domáce zaváraniny. Tie z obchodu sú plné konzervačných a ochucujúcich látok a cukru viac,...

prazdny

Babkin jahodový džem

Bezmäsité jedlá

Takto ma ho naučila naša úžasná babka :-)))

prazdny

Luncheon Meat- Domaci

Bravčové mäso

robili sme ho vždy na zabijačke.

prazdny

Bazový sirup

Nápoje

Je to recept po mojom svokrovi, nám veľmi chutí, je sladko-kyslý, a nie len...

prazdny

Zavárané dia-čerešne

Vlani som to vyskúšala a nemelo to chybu...

prazdny

Sirup z čiernych ríbezlí

Nápoje

Listy , ríbezle a vodu varíme asi 10 minút.

prazdny

Cesnakovoparadajková zmes bez konzervovania

Bezmäsité jedlá

Je to super zmes do gulášov, do prívarkov, na pizzu, dipov, na hrianky......

prazdny

Zavárané hroznové listy /na sarmu/

teraz je ten správny čas na zber listov...

prazdny

Baraní paprikáš

Hlavné jedlá

Na roztopenej pokrájanej slanine opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme cesnak pokrájaný nadrobno a trocha podusíme. Potom pridáme...

prazdny

Baraní perkelt s kapustou

Hlavné jedlá

Baranie mäso zbavíme tuku i blán, dobre umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno posekáme, speníme na...

prazdny

Baklažánová nátierka - Baba Ghanoush /fotorecept/

Bezmäsité jedlá

Tento recept som našla na viacerých variacich weboch s arabskou kuchyňou, ktorú mám veľmi rada...

prazdny

Baranie stehno špikované údenou slaninkou, cesnakom a čerstvým rozmarínom

Hlavné jedlá

Jednoducha a chutna uprava mojej oblubenej baraninky... odporucam robit v tlakovom hrnci, aj ked je recept urceny...