Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivom
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
Lievance: | |
2 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
1 bal. |
|
|
|
Malinový preliv: | |
100 g |
|
200 g |
|
20 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme penu, ostatné suroviny zľahka vmiešame do peny a necháme 10 minúť oddýchnuť. Potom pomaly upečieme lievance na malom ohni z oboch strán.
- 2
Malinový preliv: Kryštálový cukor roztopíme na karamel, pridáme 100 ml vody a spravíme tmavý sirup, ktorý zahustíme kukuričným škrobom. Nakoniec pridáme maliny a krátko povaríme asi 1 minútu.
- 3
Lievance podávame s malinovým prelivom a prípadne aj so zmrzlinou.
Tiež lievance:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu