Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivom

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

Lievance:
2 ks
100 g
100 g
50 ml
1 bal.
Malinový preliv:
100 g
200 g
20 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme penu, ostatné suroviny zľahka vmiešame do peny a necháme 10 minúť oddýchnuť. Potom pomaly upečieme lievance na malom ohni z oboch strán.

  2. 2

    Malinový preliv: Kryštálový cukor roztopíme na karamel, pridáme 100 ml vody a spravíme tmavý sirup, ktorý zahustíme kukuričným škrobom. Nakoniec pridáme maliny a krátko povaríme asi 1 minútu.

  3. 3

    Lievance podávame s malinovým prelivom a prípadne aj so zmrzlinou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist