Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivom
Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme penu, ostatné suroviny zľahka vmiešame do peny a necháme 10 minúť oddýchnuť. Potom pomaly upečieme lievance na malom ohni z oboch strán.
- 2
Malinový preliv: Kryštálový cukor roztopíme na karamel, pridáme 100 ml vody a spravíme tmavý sirup, ktorý zahustíme kukuričným škrobom. Nakoniec pridáme maliny a krátko povaríme asi 1 minútu.
- 3
Lievance podávame s malinovým prelivom a prípadne aj so zmrzlinou.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu