Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivom

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 20. júna 2019
Lievance z bielkovej peny s malinovým prelivom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Lievance:
2 ks
100 g
100 g
50 ml
1 bal.
Malinový preliv:
100 g
200 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme penu, ostatné suroviny zľahka vmiešame do peny a necháme 10 minúť oddýchnuť. Potom pomaly upečieme lievance na malom ohni z oboch strán.

  2. 2

    Malinový preliv: Kryštálový cukor roztopíme na karamel, pridáme 100 ml vody a spravíme tmavý sirup, ktorý zahustíme kukuričným škrobom. Nakoniec pridáme maliny a krátko povaríme asi 1 minútu.

  3. 3

    Lievance podávame s malinovým prelivom a prípadne aj so zmrzlinou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: