
Klasický hummus
Výborná zdravá cícerová rýchlovka, ktorá je skvelá ako nátierka na chlieb, ale aj ako príloha k zelenine a mäsu....

Libanonský mäsový chlieb (Spiced flatbread)
Jednoducho pochúťka. Ako príloha k iným arabským jedlám, alebo len tak samotný, k polievke…...

Baba Ganoush
Ak ťa už nebaví starý dobrý hummus a hľadáš zmenu, tak toto je recept pre teba....

Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

Nálev na zavárané uhorky
Všetky ingrediencie dáme do hrnca a nálev povaríme 15 minút.

Zavárané lečo
Mamina zavára ostošesť čo jej príde pod ruku pre všetky dcéry a syna a vnučky a vnúčata....

Kvasená kapusta v súdku - jednoduchá a najlepšia
Je práve ten pravý čas na nakladanie kapusty....

Nakladané vajcia ako utopence
Keď som našla na nete tento recept nedalo mi ho nevyskúšať. Priznám sa, že som...

Paradajková omáčka na špagety
Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú...

Paradajkový pretlak - domáca klasika
Keď paradajky v záhrade dozrievajú rýchlejšie ako ich stíhame konzumovať, je načase odložiť si z nich...

Zaváraná paprika v paradajkovom náleve
Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....

Výborný nálev na zavárané uhorky
Podľa tohto receptu robíme nálev na uhorky už roky a chutí všetkým.

Zavárané paradajky bez sterilizácie
Tento recept na zaváranie paradajok bez sterilizácie používam už viac, ako 10 rokov. Veľmi jednoduchý...

Nevarený džem z čiernych ríbezlí
Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.

Quinoa tabouleh
Tento libanonský šalát sa pôvodne pripravuje z obilniny bulgur, vyskúšajte ho v modernejšej verzii so superpotravinou quinoou....

Chutný slivkovo-čokoládový lekvár
Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako...

Domáca horčica
Je čas grilovačiek, tak Vám ponúkam nasledovný recept. Odkedy som túto horčicu spravil, prestal...

Jahodový džem
Dnes ráno sa mi u nás pošťastilo kúpiť jahody od predajcov zo Šiah za dobrú cenu 2,...

Bolani - afganské plnené placky
Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-))...

Kuracie tortilly Musakhan
Originál tohto receptu pochádza z Palestíny, kde sa pripravuje celé kura. Ja vám ponúkam zjednodušenú verziu zo Sýrie, kde sa používajú trhané kuracie prsia....

Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....

Chai latte s vôňou orientu
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra....

Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek
Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a...

Baraní vývar so zemiakovými haluškami
Veľa ľudí tvrdí, že baraninu neje kvôli vôni. Je to však veľmi zdravé mäsko, a ak máte možnosť sa dostať k mladej baraninke, neváhajte....

Perzský pomarančový koláč s mandľovou múkou
Šťavnatý a voňavý koláčik s mandľovým korpusom a jednoduchým krémom, ktorý prevonia celý byt....