Teľacie mäso

  • Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľací perkelt s opekanými haluškami

    Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a pridáme nakrájanú cibuľu. Pražíme do zlatohneda, pridáme nakrájané mäso a ďalej pražíme, pridáme na pásiky nakrájanú čerstvú papriku, drvenú rascu,...

  • Teľacia roláda

    Teľacia roláda

    Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou spomínať na túto jemnú a šťavnatú roládu z teľacieho mäsa s krásnymi pásikmi zelených špenátových listov a pancetty.

  • Mletý „butterschnitzel“ s kašou

    Mletý „butterschnitzel“ s kašou

    Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky. Pečieme na masle z každej strany. Ak by...

  • Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Teľacia pečeň s pivovou omáčkou

    Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, len sa netreba báť experimentovania. Stačí dodržať zlaté pravidlo, že všetko s mierou.

  • Teľací brzlík s červenou šošovicou
  • Tatarák (fotorecept)

    Tatarák (fotorecept)

    Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený z teľacej sviečkovej. Takto ho robím ja, každá domácnosť si ho ochutí podľa seba.

  • Soľanka

    Soľanka

    V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, podlejeme zeleninovým vývarom a dusíme do polomäkka.

  • Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept)

    Teľací chrbát v zelenom korení (fotorecept)

    Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.

  • Tepsi kebab (fotorecept)

    Tepsi kebab (fotorecept)

    Chutné jedlo z jedného plechu ;-P

  • Teľacie plátky na hubách (fotorecept)

    Teľacie plátky na hubách (fotorecept)

    Zase som trošku zablúdila do talianskej kuchyne... už mám tej zimy dosť, tak aspoň v kuchyni si robím juh :D Recept je odkukaný od Emanuela Ridi a origoš názov je "Scaloppini di vitello con funghi"... už mám...

  • Opitý teľací jazyk na jablkovej pene
  • Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou

    Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou

    Komerčný recept
    Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.

  • Teľacie kotlety so zeleninou

    Teľacie kotlety so zeleninou

    Komerčný recept
    Teľacie kotlety s chutnou omáčkou podávajte so zelenými fazuľovými strukmi a s kolieskami opraženej kukurice a vychutnávajte si chuť, ktorú vaši starí rodičia určite poznajú.

  • Teľacie mäso s červenou kapustou a so žemľovým knedlíkom (fotorecept)

    Teľacie mäso s červenou kapustou a so žemľovým knedlíkom (fotorecept)

    Toto jedlo nepatrí medzi 15 minutové rýchlovky, ale pečené mäso, kapusta a žemľový knedlík budú mať u mňa vždy čestné miesto v mojom jedálničku. Na zdravie.

  • Medové teľacie kotlety

    Medové teľacie kotlety

    Komerčný recept
    Voňavé medové kotlety s lahodnými zemiakmi sú ideálnou voľbou nie len pre letné ale akékoľvek večery.

  • Cordon bleu

    Cordon bleu

    Je slávny francúzsky pokrm, čo v preklade znamená modrá stuha. Pomenovanie je po slávnostnom vyznamenaní francúzskych kuchárov. Originál recept - jeho základ tvorí teľacie mäso, šunka a syr ementál alebo gouda. Snažila som sa...

  • Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

    Linguine s teľacím jazykom a so šalviou

    Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, vložíme teľací jazyk a varíme asi 1, 5 hodiny. Mierne ochladíme a z mäsa za tepla stiahneme kožu. Vývar scedíme...

  • Medailónky s hnedou ryžou

    Medailónky s hnedou ryžou

    Komerčný recept
    Teľacie medailónky s ryžou a šampiňónmi sú vynikajúce s vašim obľúbeným šalátom.

  • Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami

    Chrumkavý šalát s teľacími kroketkami

    Všetok šalát natrháme ručne do taniera, v ktorom budeme šalát podávať, cibuľu nakrájame na menšie mesiačiky, pomaranč olúpeme a nakrájame na kocky. Mleté mäso, soľ, korenie, postrúhaný syr, vajce, petržlenovú vňať a...

  • Prešporský paprikáš s maslovými haluškami

    Prešporský paprikáš s maslovými haluškami

    Cibuľu podusíme na masti, opražíme mäso a podlejeme vínom. Keď je mäso polomäkké, poprášime ho paprikou, dochutíme soľou a korením.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist