Tradičný židovský šolet

Štefan Gyurász
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 6. marca 2011
Tradičný židovský šolet
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
1/4 balíčka
1 ks, (môže sa zmiešať aj s husacím, kačacím, teľacím mäsom)
4 ks
1 ks
2 strúčiky
3 PL, alebo kačacia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme fazuľu a krúpy. Vložíme mäso vcelku, umyté vajcia, cibuľu aj cesnak v šupke. Pridáme červenú papriku, korenie, soľ, masť.

  2. 2

    Zalejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a dáme piecť do rúry na 150 stupňov približne 2 až 2,5 hodiny. Keď je mäso aj fazuľa mäkké, môžeme pekáč vybrať skôr.

  3. 3

    Podávame s nakrájaným vajíčkom a chalou. Ako príloha sa hodia sladkokyslé uhorky či cvikla.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
takto šoulet ešte nepoznám, ale viem, ýe pri hovädzom mäse sa oužíva veľká červená bôbová fazuľa predtým na 24 h namočená zvlášť, krúpy sa namočia tiež zvlášť, chýba mi tu cícer a čerstvý zázvor a mäso sa nevarí v celku, ale pokrájané na veľké kocky. len na okraj je 42 druhov šouletov a každý sa varí s inou kombináciou strukovín.
Ďakujem šéfkuchárovi,že prezradil tajomstvo a krásne upravil jedlo na tanieri.Lebo veď nestačí dávať jedlu superprívlastky.Vy ste ma receptom potešili,ja varievam so šošovicou,takto mi to chutí.