Tradičný židovský šolet

Štefan Gyurász
šéfkuchár reštaurácie Hrad v Bratislave, 6. marca 2011 22:13
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tradičný židovský šoletFoto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
1/4 balíčka
1 ks, (môže sa zmiešať aj s husacím, kačacím, teľacím mäsom)
4 ks
1 ks
2 strúčiky
3 PL, alebo kačacia
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Do hrnca dáme fazuľu a krúpy. Vložíme mäso vcelku, umyté vajcia, cibuľu aj cesnak v šupke. Pridáme červenú papriku, korenie, soľ, masť.

  2. 2

    Zalejeme vodou, zakryjeme pokrievkou a dáme piecť do rúry na 150 stupňov približne 2 až 2,5 hodiny. Keď je mäso aj fazuľa mäkké, môžeme pekáč vybrať skôr.

  3. 3

    Podávame s nakrájaným vajíčkom a chalou. Ako príloha sa hodia sladkokyslé uhorky či cvikla.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist