Teľacie mäso
Teľacie mäso

Teľacia sviečkovica v korení s rizotom so sušenými paradajkami

Robert Kirth
šéfkuchár reštaurácie Makery v Bratislave, 7. júla 2022
Teľacia sviečkovica v korení s rizotom so sušenými paradajkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 g
600 g
1 ks
120 g
120 g
800 ml
100 ml
100 g
120 g
4 g čerstvá
4 g




Postup

  1. 1

    Na troche oleja opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, víno a toľko vývaru, aby bola ryža zakrytá asi 1 cm nad ňou. Varíme na miernom ohni a miešame, kým všetky tekutiny nevsiaknu, odložíme bokom.

  2. 2

    Na oleji opečieme sušené paradajky a nakrájanú jarnú cibuľku a na to dáme pripravené rizoto. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a počas stáleho miešania varíme, kým nie je ryža polomäkká. Potom odložíme z ohňa.

  3. 3

    Sviečkovicu rozdelíme na 4 kusy a pripravíme sous-vide (ak máme tú možnosť) alebo ju pripravíme v rúre v prikrytej nádobe. Potom každý kus prudko opekáme na oleji, 3 minúty z každej strany, aj boky, osolíme, okoreníme.

  4. 4

    Rizoto dáme znova na sporák, prilejeme doň trochu vývaru a vmiešame maslo a parmezán. Na tanier nasypeme zmes drveného farebného korenia, soli, nasekanej pažítky a opečenú sviečkovicu v tejto zmesi vyváľame tak, aby sa mäso rovnomerne obalilo. Nakrájame ho na plátky.

  5. 5

    Na taniere servírujeme rizoto, naň dáme plátky mäsa, posypeme pažítkou a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu