
Šašlik (Шашлык)
Šašlik nie je len upražené mäso, šašlik je rituál. V poslednej dobe som zbadal na...

Bolonské špagety
Jeden z mojich najobľúbenejších rýchlych receptov. Týmto špagetám nikto neodolá. Prajem dobrú chuť.

Viedenský rezeň
Zásadne sa pripravuje z teľacieho stehna. Môj síce neprevísa z taniera, ale chuťovo je naozaj...

Chilli alebo mexická fazuľa
Jedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená:...

Cordon bleu
Je slávny francúzsky pokrm, čo v preklade znamená modrá stuha. Pomenovanie je po slávnostnom vyznamenaní...

Zbojnícka mladosť
Tento recept robieval kedysi môj otec pred 30 rokmi a veľmi nám to chutilo. Názov tohto...

Wiener Schnitzel - teľací rezeň v trojobale
Wiener Schnitzel je známou rakúskou špecialitou. Podľa legendy ho pripravil po prvýkrát kuchár maršála Jozefa von...

Tradičný židovský šolet
Do hrnca dáme fazuľu a krúpy. Vložíme mäso vcelku, umyté vajcia, cibuľu aj cesnak...

Košické rezne
prvá alternatíva na recept opačne obaľované rezne akurát som ho našiel vo svojom zozname receptov

Falošná teľacia sviečková po domácky
Na dnešný nedeľný obed, len tak aby sme cítili , že je nedeľa som urobila...

Teľací paprikáš s haluškami
Najemno nakrájanú červenú cibuľu opražíme na masti, pridáme pretlačený cesnak, posypeme mletou paprikou. Zalejeme trochou...

Viedenský rezeň
Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom...

Pečené teľacie lýtko Osso Bucco
Už dávno som sa na túto taliansku špecialitu chystal, no až tento víkend prišiel správny čas....

Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omačke na marocký spôsob
Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som...

Pštrosie vajcia
V osolenej vode uvaríme 4 vajcia na tvrdo. Tri druhy mäsa zomelieme, pridáme soľ,...

Teľacina a‘ la divina
Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom...

Teľacie ragú Marengo
Múku zmiešame s korením a soľou. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Každý kúsok...

Tatarák
Robievame ho doma tak raz až dvakrát do roka. Tento na hlavnom obrázku je robený...

Pečené teľacie pliecko s maslovým kuskusom
Kúpila som pekné teľacie pliecko už predpripravené na pečenie. Inšpiráciu na jeho prípravu som našla u...

Polnočný plnený rezeň
"Tak by som si dala čerstvý bravčový rezeň"! S nevinnosťou jej danou zašepkala moja sladká polovička....

Grilovaný brzlík s cícerovým pyré
Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a...

Teľacie meráno
Po hodinovom blúdení po Vareche a iných stránkach o varení som to vzdala, otvorila starú kuchársku...

Minútka z pečene
V našej rodine bola pečeň obľúbenou delikatessou, najmä pre jej rýchlu prípravu, ale aj chuť....

Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....

Prešporské šnicle
Tento historický recept je z knihy Petera Ševčoviča "Z kuchyne starého Prešporka". Recept se mi líbil,...

Teľacie líčka s paštrnákovým pyré a baby špenátom
Líčka som mala naložené v mlieku cez noc:

Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Očistené mäso nakrájame na štyri porcie a naklepeme pod potravinovou fóliou na tenučký rezeň, ktorý obalíme v...

Teľacie plátky na hubách
Zase som trošku zablúdila do talianskej kuchyne... už mám tej zimy dosť, tak aspoň v kuchyni...

Perkelt z teľacieho mäsa
Mäso pokrájame na menšie kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na bravčovej masti do sklovita, ...

Teľací Wiener schnitzel
Teľacie stehno odblaníme a narežeme na plátky. Jemne naklepeme, narežeme, osolíme a okoreníme.

Teľacie líčka na červenom víne so zemiakovým pyré
Tento veľmi chutný recept patrí k špecialitám Zdenka Pohlreicha od, ktorého to kopíruje celé Česko-Slovensko...

Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...

Teľacie na víne a koreňovej zelenine
V mojej rodine mäso konzumujeme len výnimočne, ale keď už, tak sa snažím, aby...