Škvarky z kapra - pochúťka k vínu
Túto úžasnú pochúťku som prvý krát jedla v jednej Českobudejovickej vinárni aj keď to nebolo nikdy to...
Glazovaný losos s omáčkou z whisky
Keď som dnes browsoval po stránkach výrobcu mojej obľúbenej whisky, natrafil som na recept, ktorý...
Treska v majonéze Kimlo
Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá...
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...
Karbonátky z rýb
Pre zmenu som navarila tieto karbonátky. S čerstvou zeleninovou oblohou a varenými zemiakmi sú výborné.
Rybací paprikáš
Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým najemno...
Pangasius filé zapečené v paradajkovej omáčke
Na olivovom oleji jemne speníme cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom. Pridáme paradajky, štipku...
Žitnoostrovský paprikáš zo sumca
K paprikášu uvaríme hustý perkeltový základ. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme vodu a varíme, ...
Rybacia polievka
Toto je overený recept, ktorému za obeť padli generácie kaprov. Polievku okrem kapustnice...
Tatarák z lososa
Mäso z lososa nakrájame na malé kocky, šalotku veľmi najemno. Všetko premiešame, pridáme olivový...
Polievka z kapra
Očistené a opláchnuté hlavy a vnútornosti z kapra uvaríme každé zvlášť v mierne osolenej vode. Z...
Losos so špenátom v lístkovom ceste
Lososa nakrájame na dlhé rezance (asi 1, 5 x 1, 5 cm x dĺžka cesta). Cesto...
Filet z kapra s makom a kapustou
Vyfiletovaného kapra naporcujeme na 120 g filety. Osolíme a na povrch pridáme mak. Všetko dáme...
Pstruhy plnené brokolicou
Vo vriacej osolenej vode veľmi krátko povaríme ružičky brokolice. Krevety a očistený pór nakrájame na drobné...
Maki suši s lososom
Vyprovokovala ma Nyja s jej receptom a keďže maki suši doma robím pomerne často, nebol problém...
Tataráčik z čerstvého lososa
Lososa bez kože na jemno nasekáme i s pórom, pridáme kôpor, horčicu a dochutíme soľou...
Pikantné rybie filé so syrom
Pripravíme si marinádu: horčica, worchesterová omáčka, sójová omáčka, pretlačený cesnak, grilovacie korenie a...
Pangasius s paprikovou krustou
Veľmi rýchly obed a dobrý, pretože s malými obmenami chutí aj môjmu 2, 5 ročnému synovi....
Rybia nátierka s avokádom
Avokádo olúpeme a roztlačíme, pridáme tvaroh, sardinky a spolu vymiešame.
Špenátové cestoviny s tuniakom
Sú to výborné cestoviny s tuniakom. Tieto cestoviny používame väčšinou na sobotnú rýchlu večeru. Cestoviny...
Chuťovky s údeným lososom
Tavený syr vyšľaháme s kyslou smotanou a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Žemličky rozpolíme...
Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...
Údený losos s vodkou
Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)
Losos v alobale
Celá rodina máme veľmi radi ryby, a keďže už celkom v pohode dostať kúpiť aj takú...
Silvestrovská lososová pena
Do misy dáme tvaroh, tavený syr, najemno nasekaného lososa, margarín, kečup, mleté...
Slané silvestrovské venčeky
Mlieko, maslo, soľ a cukor dáme variť. Do vriaceho mlieka pridávame za stáleho...
Šalát z červených matjesov
Matjesy nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu a feferónky nakrájame úplne na jemno, pridáme k matjesom,...
Grilovaný steak z tuniaka
Toho roku som sa rozhodol pre tuniaka na Vianočný stôl, a po skúmaní a dumaní prikonil...
Vianočné rybie krokety
V osolenej a okorenenej vode krátko povaríme rybie filé. Po vychladnutí filé roztlačíme vidličkou, pridáme...
Plnený pstruh s prekvapením
Vypitvané pstruhy opláchneme, osušíme, zvnútra osolíme, okoreníme a naplníme sušenými slivkami, ktoré zbavíme...
Kapor s pomarančom
Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...
Vianočný kapor na orechoch a cesnaku
Kapra pozdĺžne rozpolíme a aspoň na pol dňa namočíme do mlieka, aby sme zjemnili jeho chuť....
Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...