Marocká ryba

iplusr - bez fotkyiplusr, 18. apríla 2010
Marocká ryba
Foto: iplusr

Trošku náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.

6
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

1 kg
4 pl
1 ks
2 ks
400 g
1 ks
1 pl
90 g
4 pl
200 ml
harissa:
3 ks
3 ks
1 PL
2 pl
1 čl
2 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme harissu tak, ze rozmixujeme spolu čili, cesnak, koriander rascu, škoricu, citrónovú kôru a olej, až nám vynikne rovnomerná korenistá pasta.

  2. 2

    Rybu nakrájame do misky na 5cm kúsky, pridáme 2 pl harissy a jemne premiešame tak, aby sa nam ryba v paste rovnomerne obalila. Odložíme ju do chladničky asi na hodinu.

  3. 3

    Na 2pl oleja opražíme cibuľu asi 10 minút. Pridáme zvyšok harisse a miešame asi 5 minút. Na druhej panvici zohrejeme 2pl oleja, pridáme na kocky nakrájaný baklažán a smažíme asi 10 minút. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a smažíme dalšie 2 minuty.

  4. 4

    Zeleninovú zmes zmiešame s cibuľou a pridáme rajčiny, pretlak a rybací vývar. Privedieme do varu a ma miernon ohni varíme asi 20 minút.

  5. 5

    Pridáme rybu, citrónovú šťavu a olivy a jemne premiešame. Varíme ďalších 15-20 minút. Dokoreníme a podávame s ryžou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

marlen
hotové nebo, a tá krása - vo štvrtok idem pre ryby!!!!!
marlen
P.S. a tá druhá, žltá kôpka - čo je to na tanieri?
hanina
Tak toto musím vyskúšať - už v prvý rybäcí deň! Vôbec však netuším, či už dostať baklažán a čerstvý koriander.Vďaka.
babidka
aj ja blahozelam k vyhre !
tu rybicku planujem robit na buduci tyzden a uz sa na nu tesim :-)
ptroci
Vyzerá to moc lákavo. Hneď by som sa nechala pozvať ;)
iplusr
dakujem ;)
dufam, ze aj vam sa podarila aspon tak ako mne
biela kopka je kuskus a zlta kopka je ryza s kurkumou (turmetik)