Foto: iplusr
Trošku náročnejší recept, ale výsledok stojí za to.
porcií
príprava
Suroviny
1 kg |
|
4 pl |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
400 g |
|
1 ks |
|
1 pl |
|
90 g |
|
4 pl |
|
200 ml |
|
|
|
harissa: | |
3 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
2 pl |
|
1 čl |
|
|
|
2 pl |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme harissu tak, ze rozmixujeme spolu čili, cesnak, koriander rascu, škoricu, citrónovú kôru a olej, až nám vynikne rovnomerná korenistá pasta.
- 2
Rybu nakrájame do misky na 5cm kúsky, pridáme 2 pl harissy a jemne premiešame tak, aby sa nam ryba v paste rovnomerne obalila. Odložíme ju do chladničky asi na hodinu.
- 3
Na 2pl oleja opražíme cibuľu asi 10 minút. Pridáme zvyšok harisse a miešame asi 5 minút. Na druhej panvici zohrejeme 2pl oleja, pridáme na kocky nakrájaný baklažán a smažíme asi 10 minút. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a smažíme dalšie 2 minuty.
- 4
Zeleninovú zmes zmiešame s cibuľou a pridáme rajčiny, pretlak a rybací vývar. Privedieme do varu a ma miernon ohni varíme asi 20 minút.
- 5
Pridáme rybu, citrónovú šťavu a olivy a jemne premiešame. Varíme ďalších 15-20 minút. Dokoreníme a podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tu rybicku planujem robit na buduci tyzden a uz sa na nu tesim :-)
dufam, ze aj vam sa podarila aspon tak ako mne
biela kopka je kuskus a zlta kopka je ryza s kurkumou (turmetik)