Tuniakový stejk

iplusr - bez fotkyiplusr, 18. apríla 2010
Tuniakový stejk
Foto: iplusr

Pre milovnikov mäsa, ktorí chcú jesť zdravšie.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 PL
1 čl
0,5 ks
0,5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tuniakové stejky pokvapeme olivovým olejom a citrónovou šťavou, posypeme rascou, postrúhanou citrónovou kôrou a na drobno nakrájanou čili papričkou a necháme postáť 30-60 minút.

  2. 2

    Opečieme na grile alebo na panvici a podávame so zemiakmi a so šalátom.

Diskusia k receptu

honestka
My mame velmi radi tunu steak -snad len poviem, ze pre nas tento tuniak musi byt opeceny tak, aby vnutri ostal ruzovy-takmer surovy, tento steak vyzera prepeceny, ale kazdemu ako chuti...
marlen
lahodný tanier, keby vyskočil na dnešný obed... v našich končinách, honestka aj ja radšej tepelne spracovávam aj lososa aj iné morské ryby o niečo dlhšie, cesta po súši je pre rybičky dosť infekčná. v prímorských krajinách sú najlepšie surové, alebo polosurové..... mňam
bozulka
@honestka tiež mám radšej keď je rúžový,ale ja krájam 2-3 cm vysoký a ten sa dá urobiť aj na médium.Možno bol tak kúpený,ale ináč to vyzerá dobre.Dala by som si.
tinca
Iplusr ohromné už je v mojej KK od rána,milujem rybičky,vnútri surový nemusím ,ale každému ako je libo.
iplusr
ja mam tiez rada riadne prepeceny. aj ked "na surovo" su zdravsie - kvoli omega kyselinam, ktore sa teplom nicia. a tak nakrajany som ho uz kupila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia