Pečený pstruh dúhový na citrusoch a bylinkách

barborao - fotkabarborao, 13. mája 2010
Pečený pstruh dúhový na citrusoch a bylinkách
Foto: barborao

Rybacia sezona odstartovala a my budeme mat tym padom teraz casto RYBY PECENE :D Moj vlastny recept v hesle, co bylinkova zahradka , chladnicka Zobraziť celý popisRybacia sezona odstartovala a my budeme mat tym padom teraz casto RYBY PECENE :D Moj vlastny recept v hesle, co bylinkova zahradka , chladnicka a tvoriva kucharska mysel spolu vzajomnou kolaboraciou dala a na tanier priniesla. Chutove pohariky boli v extaze. Pre milovnikov pecenych ryb, nech sa paci:

2-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 1
za za
1 1
400 100
3
1 ks
1 PL
1 PL
400 g
100 g
za dve hrste
3 PL




Postup

  1. 1

    Vycistene ryby ulozime na foliu. Citrusy nakrajame na kolieska, pripravime si bylinky, mozu zostat v celku, chilli papricku si nakrajame na kolieska. Citrusy poukladame do vnutra, taktiez tymian a chilli. Rozmarin ulozime medzi ryby. Polejeme olivovym plejom, sojovou omackou a posypeme morskou solou. Ruru predhrejeme na 200 stupnov. Nechame pstruha postat dokym sa rura riadne nerozhreje, cele zabalime do folie, utesinme a vlozime do rury na 25- 30 minut.

  2. 2

    Nove zemiacky uvarime dokym su makke, sparglu upravime na pare cca 5 minut, nech je chutna, zdrava a chrumkava.

  3. 3

    Zeruchovu omacku (z vodnej zeruchy) pripravime takto: vodnu zeruchu zalejeme vriacou vodou, nechame 5 minut postat, ale nevarime! Zlejeme vodu, pridame trosku mlieka a sol a rozmixujeme rucnym mixerom.

    Pečený pstruh dúhový na citrusoch a bylinkách - obrázok 3
  4. 4

    Upecenu rybu servirujeme s prilohami a taktiez so stavou z citrusov z pekaca. Citrusy mozte pred tym ako polozite na tanier vybrat, my sme s manzelom mali tanierik na kosticky a tam sme ich odlozili. Dobru chut!

    Pečený pstruh dúhový na citrusoch a bylinkách - obrázok 4

Diskusia k receptu

alexdidi
príma recept...už sa mi slinky zbiehajú, aj keď som práve po výbornom obede...
pstruh je pečený naozaj v celofáne, nie v papieri na pečenie?
barborao
celofan je to iste co aluminiova folia? teda hlinikova folia? uz mi niako nejde slovencina! hihi, vidite na obrazku co myslim ;)
2010
barborao,
to vyzera pekne a dobre...
By the way, I got the same problem s tym lovencinom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia