Amur na pare fotorecept

evusik - fotkaevusik, 16. mája 2010
Amur na pare (fotorecept)
Foto: evusik

Toto je môj druhý recept z Amura a je robený v parnom hrnci so zeleninou tak, ako to mám rada.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g




Postup

  1. 1

    V troch častiach parného hrnca si pripravíme tri časti jedla - rybu, zeleninu a zemiaky

    Amur na pare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do prvej najmenšej časti si dáme rybu, samozrejme môžeme použiť hociakú rybu, osolíme a okoreníme korením na ryby. V parnom hrnci nemusíme používať toľko soli a korenín ako napríklad pri pečení, ale to už musí vyskúšať každý sám podľa svojej chuti.

    Amur na pare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zeleninu podľa vlastnej chuti dáme do strednej časti a osolíme morskou soľou. Ja som použila: hrášok, kukuricu, mrkvu nakrájanú na pásiky, cibuľu na mesiačiky, karfiol, papriku, rajčiny, hríby a na plátky nakrájaný cesnak. Ak chcete použiť mrazenú zeleninu musíte ju pred použitím rozmraziť, pretože by sa vám v parnom hrnci nespravila, dokonca by sa ani nerozmrazila - mám to odskúšané. Mrazený hrach a kukuricu stačí nachvíľu ponoriť do horúcej vody.

    Amur na pare (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zemiaky dáme do najväčšej nádoby, osolíme - ja som použila bylinkovú soľ.

    Amur na pare (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    všetky tri diely naskladáme na parný hrniec, poradie zemiaky - zelenina je ľubovoľné ale rybu alebo iný druh mäsa dávam vždy na spodok, nakoľko z mäsa uniká trochu šťavy, čo by konkrétne pri rybe mohol byť problém. Parný hrniec si nastavíme na 20 minút čo by malo stačiť na prípravu všetkých troch častí. Po skončení treba jednotlivé diely po jednom otvoriť a skúsiť, môže sa stať že zemiaky (ak ich je veľa) ešte nie sú, vtedy odoberieme diely kde je jedlo už hotové a ponecháme len diely ktoré treba dovariť. Hotové jedlo môžeme krátku dobu (do večere) uchovávať v parnom hrnci kde sa dá samozrejme aj zohrievať, alebo ho preložíme do vhodných nádob a servírujeme.

    Amur na pare (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sjuz
evusik - vyzerá to super, hneď by som si dala, mňam:)
nelajsia
juj, toto je určite fajné a zároveň diétne... hádam si zadovážim aj tento hrniec
evas13
To je super receptík a výborný paráčik.
hannah22
hlavne ďakujem za popis a skúsenosti, uvažujem a zvažujem (vek a dieta) a každá rada je drahá a vzácna ... :))
jarco
Paráda. Parné hrnce obzerám už dávno, len musím vyriešiť priestor - nemám ho kam dať a nechcem si zapratať pracovnú dosku niečím, čo použijem raz za týždeň.
evusik
@jarco ja ho používam skoro každý deň, varím v ňom zemiaky, ryžu, knedle - čiže všetky prílohy okrem cestovín a tiež mäso, ale aj vajíčka, ovocie ... mám ho stále na pracovnej doske a tiež nemám veľkú kuchyňu. Zvykla som si.
martina34
aj ja mám malú kuchyňu a problém so spotrebičmi ale parný hrniec ma láka :-)
duschko
Varrenie na pare sa mi velmi paci. Mam titanove hrnce a na ne dva nadstavce zo skla na varenie v pare. Parny hrniec sa mi pozdava lepsie, ale ako uz bolo spominane kam s nim. Jedine vyhradim jednu platnicku na peci. Budem sa musiet po nom popozerat. Recept sa mi velmi lubi, prikladam do MKK.
evusik
@duschko zreorganizuj kuchyňu, nejaké miestečko určite nájdeš.... parný hrniec (tak ako mnoho iných spotrebičov) má v kuchyni len dve miesta. V komore kde pomaly zapadá prachom, alebo v kuchyni kde ho budeš používať možno aj každý deň, tak ako ja a ja naň nedám dopustiť :-)
vimar
Evusik,
dosť ma mätie, čo píšeš, že sa ti v parnom hrnci nespraví mrazená zelenina. Mám ten istý hrniec čo ty, dnes som ho skúšala prvýkrát, a úplne v pohode celý sáčok mrazeného Woku-zelenin. zmesi, krásne sa rozmrazí aj spraví, zelenina je chrumkavá ako zo záhradky :-)
Okrem toho som asi dva roky varila s parným hrncom takým obyčajným z Tesca a úplne bežne som robila mrazenú zeleninu, žiadny problém, rovno zo sáčku ...
evusik
tak to si ma prekvapila, lebo ja mám aj v návode, že mrazená zelenina nie, dokonca som to raz aj skúšala s rybou. Bola rozmrazená len tak napoly, tak som ju dala do paráku ako obvykle, že veď sa spraví a nespravila sa, možno keby som ju tam nechala dlhšie :-)
ja už tento
parný hrniec nemám, kúpila som si nový a som s ním maximálne spokojná a tú mrazenú zeleninu v ňom vyskúšam, sama som zvedavá čo to spraví




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia