Vyprážaný kapor

tinca - fotkatinca, 26. mája 2010
Vyprážaný kapor
Foto: tinca

Nie sú síce Vianoce, ale dostala som kúpiť krásneho chladeného kapra, tak som si ich zopakovala.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 podkovy
1/2 L
2-3 PL




Postup

  1. 1

    Podkovy kapra umyjeme a zalejeme mliekom, v ktorom ich necháme cca 2 hod. Potom ich vyberieme a osušíme /neoplachujeme!/ Nasolíme a obaľujeme v trojobale s tým, že vajíčka rozšľaháme s 2-3 PL bieleho vína. Vypražíme na horúcom oleji. Rada NAVYŠE: do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný tvrdý syr.

  2. 2

    Ako prílohu som robila pochúťkový šalát,ktorý tu pridala @čistinka,veľmi sa k nemu hodil. Porcie kapra pokavapkáme limetovou šťavou. Recept na pochúťkový šalát- varecha.pravda.sk/recepty/pochutkovy-salat/6803-pouzi.html

    Vyprážaný kapor - obrázok 2

Diskusia k receptu

michsamant
Pekny uvod :)) ja si tiez rada pripominam Vianoce pocas roka jedlom :) Potom toho tolko nenarobim pocas sviatkov, lebo to neni az take "vzacne" a neprejeme sa.
evusik
jáj, kapríka ja môžem a veru nielen na Vianoce - že aké chute si mi narobila?!
alexdidi
veru aj mne si narobila chute...prečo len takmer všetko dobré musí byť aj nezdravé??!!
tinca
@cistinka ďakujem za pochvalu, veď aj tvoj šalát sa tam vyníma. Bol mimoriadne chutný, len čo ho vykladali, takže čerstvý kaprík. Raz za čas môžeme aj zhrešiť,veď aj v pekle sú raz hody.
verka1
a čo je na kapríkovi nezdravé? Aby nebol mastný po vypražení, namočím ho na sekundu do vriacej vody. Osvedčilo sa mi to.
bozulka
Kapríka môžem aj 24x do roka.Mám rada všetky ryby,teda skoro všetky,ale kapor je kapor !Keď je vysmažený v trojobale potom príloha-taký šalátik stačí na Vianoce a ja ho môžem najradšej len tak bez ničoho,hoci je to skoro rúhačstvo.Preto máme na Vianoce aspoň 4x 3kg.No, niečo ostane aj po Novom roku.@tinca narobila si nám chute.!!!!!!!!!!!
foska
Vcera sme takehoto kaprika mali a hned po nom rozbalili darceky. :) Dobrota velka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia