Tuniaková nátierka

martinka17 - bez fotkymartinka17, 28. júna 2010

Perfektná a lahodne jemná pomazánka, vhodná hlavne na biele pečivo alebo chlieb, ktorej zatiaľ neodolali ani najväčší odporcovia rybaciny:-)

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

185 gr
100 g
100 gr
1  menší ks
2  menšie ks
1  pol. lyžica




Postup

  1. 1

    Všetky tieto ingrediencie rozmiešame dohladka, najlepšie pomocou tyčového mixéru, ochutíme soľou a korením a môžeme podávať chutnú večeru, najlepšie v kombinácii so svetlým pečivom.

Diskusia k receptu

klaura
tuniakovú poznám ... a výborná je aj z údenej makrely ... do nej nedávam horčicu a kyslú uhorku, lebo údená makrela je sama o sebe dosť výrazné ...
alzbetka2
Tiež robievam. Aj minulú sobotu sme mali, len bez uhoriek. Mám túto nátierku veľmi rada.
zdezda
:-) áno, tuniakové pomazánky tiež robievam, no mám radšej tuniaka v oleji a potom nedávam maslo :-), zdá sa mi to zdravšie, no neviem...
huck
Tuniakova natierka je nekonečna variacia na temu! :) Velmi vdačna a chutna na všetky možne sposoby. Klaura , myslim že maš pravdu že udena makrela je sama o sebe vyraznej chute, ale tuniak naprosto
" žiada" dochutenie horčicou, kyslou uhorkou, citronovou štavou, kaparami..Ale ako som už povedala , existuje maly milion receptov na tuto dobrotu a určite nikdy nesklame :)
veronka8
akurát včera som robila ale na miesto kyslej uhorky som dala jablčko.
satin222
Ja používam kusový tuniak,a príloham sa medze nekladú......
angelheart
Ja robievam bez taveného syra, a robila som už aj tak, že miesto uhoriek som pridala natvrdo uvarené vajce nakrájané úplne nadrobno, bolo to super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia