Rybie prsty s hranolkami

egreska - fotkaegreska, 4. júla 2010
Rybie prsty s hranolkami
Foto: egreska

Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma..

Suroviny

2-3 ks
asi 1 PL
 ,sol,olej
Dresing na šalat:
Dresing na hranolky a rybu:
  alebo tatarka




Postup

  1. 1

    Filety ,ešte trochu zamrznute,si nakrajame na pasiky.Posolime ,pokoreníme.Do nadob s vrchnakom si dame muku,vajička a struhanku zmiešanu so sezamom.Dame par kuskov ryby do muky,zatvoríme a potrasieme a takto pokračujeme aj vo vajíčku a v struhanke .je to jednoduchšie ako babrat sa s kazdym kuskom zvlašt.

    Rybie prsty s hranolkami - obrázok 1
  2. 2

    Rybie prsty obalene.Zemiaky si nakrajame na hranolky,trochu povaríme asi 5 minut,zlejeme ,polejeme olejom,posolíme ,orascujeme a vysypeme na plech.Posypeme rovnomerne hrubou mukou-asi tak ako ked solíte,a dame piect na 200 st do chrumkava.Rybu klasicky vypražíme na oleji.

    Rybie prsty s hranolkami - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si miešany šalat a dresingy.Na každy dresing ingrediencie len zmiešame podla chuti.Na tanieri rybu pokvapkame kuskom citrona..

Diskusia k receptu

evusik
priznám sa, že ma názov receptu zmiatol pretože ja rybie prsty neznášam - z rybami hádam ani nemajú nič spoločné. Keď som čítala ďalej zistila som, že chvalabohu tvoj recept nemá nič spoločné s kupovanými rybacími prstami..... a tie zemiačky vyzerajú úžasne. Dobrý nápad.... hneď by som si dala povedať lebo rybky milujem :-)
tinca
@egreska krásne aranžmá, už som sa pri názve naľakala, že to budú hotové rybie prsty, lebo tie vôbec nemusím. Ááále rybka to je moje, akákoľvek. Ja väčšinou robím väčšie plátky, ale už budem robiť ako ty, je to krajšie a lákavejšie,však si dáme miesto 2 ks aspoň 5.
gittka
vyzerá to velmi dobre,takže je to v kk a určite vyskúšam,hlavne tie zemiačiky.
egreska
hotove rybie prsty z obchodu su fakt hnusne,teda aspon tie lacnejšie..a tie kvalitne su zase strašne drahe ,tak robievam takto..
deti v anglicku sa idu zabit za tymi kupovanymi fish fingers + tie ich odporne hranolky s octom a kopkou vareneho hrachu,podla mna totalne bez fantazie blééé
alzbetka2
@egreska , zase si ma dostala. Hotové rybie prsty ani nekupujem, raz som mala, stačilo. Tieto určite vyskúšam, keď prídu vnúčence. Inak moja nevesta je z Ružomberka...
alexdidi
Dnes som pripravila rybie prsty podľa Teba pre mojich vnukov, ktorí nechcú ryby len rybie prsty a tie zasa ja neuznávam ani nekupujem...dopadlo to vynikajúco, pretože ani nezistili, že sú to rybky...ďakujem Ti za nápad...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia