Foto: egreska
Inšpiracia pre "prázdninové babky " a ich vnučatká alebo fastfood doma..
Postup
-
1
Filety ,ešte trochu zamrznute,si nakrajame na pasiky.Posolime ,pokoreníme.Do nadob s vrchnakom si dame muku,vajička a struhanku zmiešanu so sezamom.Dame par kuskov ryby do muky,zatvoríme a potrasieme a takto pokračujeme aj vo vajíčku a v struhanke .je to jednoduchšie ako babrat sa s kazdym kuskom zvlašt.
-
2
Rybie prsty obalene.Zemiaky si nakrajame na hranolky,trochu povaríme asi 5 minut,zlejeme ,polejeme olejom,posolíme ,orascujeme a vysypeme na plech.Posypeme rovnomerne hrubou mukou-asi tak ako ked solíte,a dame piect na 200 st do chrumkava.Rybu klasicky vypražíme na oleji.
-
3
Pripravíme si miešany šalat a dresingy.Na každy dresing ingrediencie len zmiešame podla chuti.Na tanieri rybu pokvapkame kuskom citrona..
deti v anglicku sa idu zabit za tymi kupovanymi fish fingers + tie ich odporne hranolky s octom a kopkou vareneho hrachu,podla mna totalne bez fantazie blééé