Jarná rolka s čerstvou rybou
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany a ochutíme soľou a korením. Položíme ju na ryžový papier, potrieme wasabi, pridáme mrkvu a stopkový zeler nakrájané na jemné rezančeky.
- 2
Pomocou utierky to všetko zrolujeme, dbáme pritom na to, aby v rolke ostalo čo najmenej vzduchu. Takto pripravené rolky šikmo prekrojíme a podávame so zeleninovou vinaigret.
- 3
Príprava vinaigretu: Na malé kocky nakrájanú zeleninu urestujeme na masle, pridáme citrónovú šťavu, jablčný ocot, cukor a podusíme na miernom ohni. Zelenina by mala byť uvarená, no chrumkavá. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 4
NÁŠ TIP: Vinaigrette je jedným zo základných francúzskych šalátových dressingov. Hlavnou zložkou je vínny ocot, ktorý mu dáva kyslastú príchuť. Do základu patrí ešte olivový olej a štipka soli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu