Jarná rolka s čerstvou rybou

Marek Karaka
šéfkuchár wellness hotela Kaskády v Sliači–Sielnici, 2. júla 2010
Jarná rolka s čerstvou rybou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks
400 g
100 g
100 g
10 g
Koreňová vinaigrette:
300 g
300 g
50 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžový papier navlhčíme a položíme na vlhkú utierku. Rybie mäso opražíme na oleji z jednej strany a ochutíme soľou a korením. Položíme ju na ryžový papier, potrieme wasabi, pridáme mrkvu a stopkový zeler nakrájané na jemné rezančeky.

  2. 2

    Pomocou utierky to všetko zrolujeme, dbáme pritom na to, aby v rolke ostalo čo najmenej vzduchu. Takto pripravené rolky šikmo prekrojíme a podávame so zeleninovou vinaigret.

  3. 3

    Príprava vinaigretu: Na malé kocky nakrájanú zeleninu urestujeme na masle, pridáme citrónovú šťavu, jablčný ocot, cukor a podusíme na miernom ohni. Zelenina by mala byť uvarená, no chrumkavá. Podľa chuti osolíme a okoreníme.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Vinaigrette je jedným zo základných francúzskych šalátových dressingov. Hlavnou zložkou je vínny ocot, ktorý mu dáva kyslastú príchuť. Do základu patrí ešte olivový olej a štipka soli.

Diskusia k receptu