Cukiny na brokolicovej perinke

zuzu1986 - fotkazuzu1986, 7. júla 2010
Cukiny na brokolicovej perinke
Foto: zuzu1986

Ďalší vydarený experiment :-)

7-8
porcií
25 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
6-7 ks
1 PL
3 PL
5 ks




Postup

  1. 1

    Brokolicu si uvaríme do polomäkka a pokrájame na menšie kúsky (nie úplne nadrobno). Cukiny nakrájame na menšie kusy, každý kus prekrojíme na polovicu a vykrojíme stred. Urobíme si plnku. Tuniaka zmiešame s jednou lyžicou masla, horčicou, cibuľkou nakrájanou na drobno, troškou olivového oleja, osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Zapekaciu misu vytrieme maslom a na dno vysypeme brokolicu. Cukiny si naplníme tuniakovou plnkou a poukladáme na brokolicu. Na každú cukinu položíme plátok paradajky a 1/2 plátku syra. Zalejeme rozšľahanými vajíčkami a na vrch ešte dáme nakrájané hríbiky a olivy. Posypeme korením a dáme zapiecť.

  3. 3

    Piekla som to najprv pol hodinku pri nižšej teplote, aby cukinky pekne zmäkli a potom ešte 15 min som nechala vrch pekne dohneda pripiecť.

Diskusia k receptu

zazanka
Mňam. Hneď by som to zjedla. Chcem sa len spýtať, tie cukiny sa nehôlia zo šupky, nie je potom po upečení horké? A aké máte odskúšané tie "čerstvé hríby", aby som to nevhodnými nepokazila. Každopádne super recept a pridávam do KK.
zuzu1986
Keď je cukina mladučká, vtedy tam tá šupka nevadí. Hríby som dala dubáky,keď už je tá sezóna :-) nakrájala som ich natenučko, dobre sa spiekli a nepotrebovali ani predvárať.
zazanka
Ďakujéééééém. Presne aj na to predváranie hríbov som sa chcela spýtať, len som nechcela vyzerať ako úplný blb... (x-ročné gazdinky si určite ťukajú na čelo už len pri otázke s tou šupkou.) Ešte raz ďakujem za odpoveď. :-)))
tetuska
vyzerá to super, hneď pridám do svojej kuchárky, mám rada zeleninové jedlá, škoda, že z rodiny len ja...
katka2
Cukina bola skvelá bol to perfektný obedík v práci ....díky Zuzu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia