Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi
Marek Petrán
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 25. júna 2010
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 25. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a osolíme. Na panvičke s roztopeným maslom rybu opražíme, najskôr na strane, kde je koža. Otočíme a zmiernime plameň. Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu v chladničke, aby pustil šťavu a nebol horký.
- 2
Cukinu, cibuľu, jarnú cibuľku a paradajky nakrájame na plátky, papriku na väčšie kusy. Všetku zeleninu opečieme na olivovom oleji alebo na grile, osolíme a okoreníme. Podávame s varenými zemiakmi a bylinkovým maslom.
- 3
NÁŠ TIP: Bylinkové maslo si pripravíte tak, že maslo necháte povoliť, primiešate cesnakovú pastu, soľ, korenie a mix čerstvých nasekaných byliniek. V čistej nádobke nechajte stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu