Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi

Marek Petrán
šéfkuchár Elesko restaurant & wine bar, 25. júna 2010
Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
100 g
130 g
120 g
100 g
1 ks
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a osolíme. Na panvičke s roztopeným maslom rybu opražíme, najskôr na strane, kde je koža. Otočíme a zmiernime plameň. Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme chvíľu v chladničke, aby pustil šťavu a nebol horký.

  2. 2

    Cukinu, cibuľu, jarnú cibuľku a paradajky nakrájame na plátky, papriku na väčšie kusy. Všetku zeleninu opečieme na olivovom oleji alebo na grile, osolíme a okoreníme. Podávame s varenými zemiakmi a bylinkovým maslom.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Bylinkové maslo si pripravíte tak, že maslo necháte povoliť, primiešate cesnakovú pastu, soľ, korenie a mix čerstvých nasekaných byliniek. V čistej nádobke nechajte stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia