Mäso

  • Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

    Kuriatko s pečeňovou plnkou na hráškovom pyré

    Pečeň orestujeme na pokrájanej šalotke, pridáme cesnak, korenie a necháme vychladnúť. Rožky nakrájame na kocky, z bielkov a zo soli vyšľaháme sneh a žĺtky vyšľaháme s posekanou petržlenovou vňaťou. Rožky namočené v mlieku vyžmýkame, zmiešame s restovanou...

  • Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z teľacieho lýtka s kosťou

    Filet z telacieho lýtka s kosťou, známy ako osso buco. Inšpiroval som sa touto talianskou klasikou, ale recept som prispôsobil svojmu spôsobu varenia. Môžeme použiť aj močing so špikovými kosťami, ale vtedy treba tepelnú...

  • Kačacia paštéta s višňovou penou

    Kačacia paštéta s višňovou penou

    Na oleji orestujeme posekanú šalotku, pokrájanú pečeň, pridáme bylinky, koňak, portské a koreniny. Odstavíme, pridáme maslo a rozšľahané vajíčka so žĺtkom. Všetko spolu rozmixujeme, nalejeme do foriem a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 110...

  • Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Vyprážané kuracie stehná s batatovým pyré a so šalátom coleslaw

    Niečo dobré z hydinového mäsa... Mám rád takéto výzvy, kde sa fantázii medze nekladú. No a práve kuracina, kačacina, husacina, mäso z perličky, prepelice či morky sa dajú pripraviť na desiatky spôsobov. Mojou hlavnou inšpiráciou...

  • Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)

    Špekáčiky s fazuľou na čiernom pive (fotorecept)

    Potrebovala som rýchlo a veľa navariť, aby som zasýtila väčší počet chlapov. Tak som vytiahla tento starý recept, ktorý som vylepšila fazuľou.

  • Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    Králičí „wellington“ na cviklovo-pórovom ragú

    V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou, korením, zalejeme vínom a na miernom ohni zmes dusíme, až kým sa neodparí všetka voda zo šampiňónov a víno. Hotovú...

  • Tava

    Tava

    Výborné letné jedlo s klasickou sezónnou zeleninou a jahňacím mäsom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, pomerne rýchla a výsledok fantasticky chutný ;-)

  • Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Hovädzie líčka na smotane s karlovarskou knedľou

    Líčka očistíme, umyjeme a osušíme. Mäso odblaníme a nakrájame na asi 50 g kúsky, osolíme a na oleji prudko opečieme zo všetkých strán, aby sa mäso zvonku uzavrelo, ale vnútri zostalo šťavnaté.

  • Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Jahňacie ragú s bryndzovými pirohmi

    Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Ošúpeme a najemno postrúhame. Z múky, vajca, zo soli a zemiakov uhnetieme cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a necháme postáť asi 10 minút.

  • Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

    Jahňacie kotlety s plnenou slanou palacinkou

    Najskôr očistíme a odblaníme kotlety, ktoré osolíme, okoreníme a vložíme do vreciek aj s vetvičkou tymianu. Vákuujeme a varíme pri 54 °C aspoň 5 hodín.

  • Kuracie plátky na mandliach (fotorecept)

    Kuracie plátky na mandliach (fotorecept)

    Pri zemiakovom šaláte s lístkami čerstvého koriandra a petržlenovej vňate, som Vám ľúbil, že uverejním aj postup opekania tenkých plátkov „minútky“ kuraciny. Slovo robí kráľa, vraj aj chlapa a sľuby sa majú plniť. Nebudem...

  • Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

    Mufloní chrbát v amarantových pukancoch

    Figový džem: Figy nakrájame a dáme variť spolu s džúsom. Keď sú figy mäkké, rozmixujeme ich v mixéri na hmotu podobnú džemu a necháme vychladnúť.

  • Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami

    Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami

    Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli, rozmýšľala som čo s nimi. V minulosti som už viackrát pripravovala mäso v kombinácii s ovocím, tak som sa...

  • Treska zo sardiniek

    Treska zo sardiniek

    Výborná, rýchlo pripravená, dá sa použiť ako šalát alebo nátierka na chlieb.

  • Vejár z bravčového karé (fotorecept)

    Vejár z bravčového karé (fotorecept)

    Tento recept som dostala od priateľky z Maďarska. Plnila ho mletým mäsom a ja som na plnku použila neúdenú domácu klobásu.

  • Kuracie prsia v cestíčku (fotorecept)

    Kuracie prsia v cestíčku (fotorecept)

    Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na slížiky, nemusíme soliť lebo cesto bude dosť slané.

  • Polievka z údeného mäsa so zemiakami (fotorecept)

    Polievka z údeného mäsa so zemiakami (fotorecept)

    Tak na tento variant obľúbenej slovenskej polievky ma inšpiroval švagor Luxi. Podobne, ako môj otec Tati, B. P. , aj on totiž miluje krúpy, alias „geršle“, od jaterníc, cez polievky, ...

  • Hovädzí guláš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou (fotorecept)

    Hovädzí guláš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou (fotorecept)

    Jednoduchý guľáš s červenou fazuľou a záhradnou majoránkou

  • Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept)

    Kuracie prsia z panvičky so zemiakmi a zeleninou (fotorecept)

    Mám rada jedlá z jedného hrnca. V nedeľu som robila k obedu kuracie rezne. Zdalo sa mi, že ich je veľa, tak som naklepané mäso zaliala olejom a spravila som ich na druhý deň.

  • Kyslá cuketová polievka s klobásovými guľkami (fotorecept)

    Kyslá cuketová polievka s klobásovými guľkami (fotorecept)

    Fotku polievky som dala na FB a mnohí žiadajú recept, tak ho pridám sem a dám im link. Veľmi chutná cuketová polievka na kyslo s guľkami z klobásy.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist