prazdny

Kabáč s kyslou kapustou a slaninou

Bravčové mäso

Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...

prazdny

Chilli con carne

Hovädzie mäso

Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť...

prazdny

Mangoldové závitky

Hovädzie mäso

Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...

prazdny

Kedgeree – indická koreninová ryža s rybou a so zeleninou

Hlavné jedlá

Makrelu zbavíme chvosta a hlavy a opatrne ju vykostíme. Ryžu varíme v slanej vode 10 minút,...

prazdny

Kuracie stehná na bielom víne na spôsob Coq au Riesling

Kuracie mäso

Ešte jedna francúzska lahôdka ako tip na víkendový obed. Je to alsaský variant kohúta na...

prazdny

Bryndzové gnudi

Bravčové mäso

Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

prazdny

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku

Bravčové mäso

Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

prazdny

Zapekaná kyslá kapusta

Bravčové mäso

Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.

prazdny

Zemiaky v kabáte

Bravčové mäso

Veľmi dobré zemiaky pre maškrtenie, alebo aj ako príloha.

prazdny

Krumpláče babky Žofky

Hlavné jedlá

Tieto krumplače moja babka vedela také dobré uvariť, že som si musel vždy dať dupľu...

prazdny

Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom

Bravčové mäso

Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...

prazdny

Bolonská omáčka

Hovädzie mäso

Pre každého, kto miluje chuť Talianska. Originál podľa mňa :)

prazdny

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami

Hlavné jedlá

Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...

prazdny

Pečený bôčik s cibuľou

Bravčové mäso

Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.

prazdny

Fitness kuracie prsia na špenáte

Kuracie mäso

Tip na chutný a zdravý obed alebo večeru do 30 minút s kuracím mäsom a špenátom...

prazdny

Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou

Bravčové mäso

Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...

prazdny

Morčacie prsia na hubách s tofu a brokolicou

Hlavné jedlá

Chutné a rýchlo uvarené. Je to môj obľúbený recept. Mám ho od jedného známeho...

prazdny

Žurek

Bravčové mäso

Polská, nakyslá polévka z kvasu - žurku (žůru). Variant je mnoho, ale základ...

prazdny

Kurací steak so špargľou, feniklom a pomarančovou omáčkou

Kuracie mäso

Veľmi zaujímavé, chutné a zdravé jedlo, keďže fenikel a špargľa obsahujú veľa vitamínov a...

prazdny

Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou

Večera

Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým...

prazdny

Grilované kuracie krídelká

Kuracie mäso

Včera som videla prípravu tohto receptu na kanáli Mnam. Dnes som to vyskúšala.

prazdny

Kačica na karamelizovanej kapuste so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Kačicu umyjeme a deň vopred nasolíme a okoreníme majoránom. Na druhý deň naplníme očisteným pomarančom a pečieme asi 2...

prazdny

Kačacie prsia a cuketovo-mrkvový šalát

Hlavné jedlá

Prsia dobre nasolíme. Položíme na studenú panvicu kožou dole. Tuk sa bude pomaly uvoľňovať....

prazdny

Kačacia pečeň na cibuľke s paradajkovou šťavou

Hlavné jedlá

Veľmi rýchle jednoduché jedlo z kačacích pečienok. Recept od skvelého kuchára trošku upravený.

prazdny

Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré

Bravčové mäso

Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...

prazdny

Morčacie srdiečka na červenej fazuli s kukuricou v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

Dnešný sviatočný oddychový deň som volila tiež oddychové varenie.

prazdny

Morčacie prsia plnené parenicou v šunke

Hlavné jedlá

Morčacie prsia som umyla, osušila a nakrájala na menšie diely.

prazdny

Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál

Bravčové mäso

Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...

prazdny

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou

Hovädzie mäso

Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...

Mäso