Pikantné kuracie stehienka
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
8 ks spodné |
|
Marináda: | |
20 g |
|
15 g |
|
25 g |
|
3 g |
|
15 g |
|
30 g (sambal manis) |
|
130 g |
|
6 g |
|
15 g |
|
Omáčka: | |
50 g |
|
15 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na marinádu zmiešame.
- 2
Kuracie stehienka pod kĺbikom dookola narežeme a kožu s mäsom stlačíme dole do tvaru guľky. Kosť očistíme. Stehienka potrieme marinádou a necháme minimálne hodinu marinovať.
- 3
Potom ich na grile pečieme pri teplote 160 °C domäkka. Suroviny na omáčku zmiešame a podávame spolu so stehienkami.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu