Pikantné kuracie stehienka
Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 1. januára 2019

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 8 ks spodné |
|
| Marináda: | |
| 20 g |
|
| 15 g |
|
| 25 g |
|
| 3 g |
|
| 15 g |
|
| 30 g (sambal manis) |
|
| 130 g |
|
| 6 g |
|
| 15 g |
|
| Omáčka: | |
| 50 g |
|
| 15 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na marinádu zmiešame.
- 2
Kuracie stehienka pod kĺbikom dookola narežeme a kožu s mäsom stlačíme dole do tvaru guľky. Kosť očistíme. Stehienka potrieme marinádou a necháme minimálne hodinu marinovať.
- 3
Potom ich na grile pečieme pri teplote 160 °C domäkka. Suroviny na omáčku zmiešame a podávame spolu so stehienkami.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu