Plnené kuracie prsia
Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou fotorecept

violeta - fotkavioleta, 11. januára 2019
Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)
Foto: violeta
4-6
porcie
30 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
7 strúčikov
1 ks
500 ml (passata)
400 g
100 g
200 g strúhaná




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia som dočistila a rozrezala tak, aby sa dali plniť. Zvrchu aj zvnútra som ich posolila a okorenila. Vnútro každého prska som potrela jedným pretlačeným strúčikom cesnaku. Uložila som zopár koliesok paprikovej salámy a posypala trochou strúhanej mozzarelly.

    Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Zapekaciu misku som potrela olivovým olejom a poukladala do nej naplnené prsia.

    Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Poliala som ich pripravenou paradajkovou omáčkou, zakryla alobalom a dala piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Zakryté som ich piekla 40 minút. Čas pečenia závisí od veľkosti prsiek. Ja som mala veľké, vážili spolu 1,2 kg. Treba si ich skontrolovať.

    Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Alobal som odstránila a prsia som posypala strúhanou mozzarellou. Už odokryté som ich 10 minút zapekala.

    Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Paradajkovú omáčku som pripravila z jednej passaty a jednej konzervy krájaných lúpaných paradajok v paradajkovej šťave. Na olivovom oleji som opražila cibuľu, 3 strúčiky cesnaku a jednu chilli papričku bez zrniek.

    Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som paradajkovú zmes a sušenú bazalku, oregano a saturejku. Omáčku som povarila a dochutila soľou a troškou kryštálového cukru.

    Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Upečené prská sú jemné a chutné. Ja som ich servírovala s kuskusom. Myslím, že by sa hodila aj chrumkavá bageta alebo cestovina.

    Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou (fotorecept)  - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Dobrá kombinace surovin, díky za inspiraci. S receptem se dá pracovat, zkrátit dobu tepelné úpravy. Krásná fota!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia