Zdravý kurací koláč plnený mozzarellou
Foto: Macka78
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
800 g |
|
1 ks (väčšia) |
|
100 g |
|
1 pohár (250 ml) |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
menší zväzok |
|
|
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
na zapečenie (čedar, parmezán) |
|
|
|
|
|
|
|
trošku |
|
Postup
-
1
Postup je úplne jednoduchý. Pomelieme si kuracie prsia, mrkvu, zeler, cesnak a celé to premiešame. Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme napučať, keď vychladnú, pridáme vločky k pomletej mase. Primiešame vajíčka, nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku a všetky uvedené koreniny (koreniny si pridajte podľa vašej chuti).
- 2
Ja som koláč piekla v silikónovej forme s priemerom 24 cm, ktorú netreba ničím vymazať... Takže polovicu masy dáme do formy, nakrájame si na plátky mozzarellu, ktorú rozložíme na koláč a celé to prikryjeme druhou polovicou masy.
- 3
Dáme do vyhriatej rúry 180 °C na 45 minút, vytiahneme a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom. Zapekáme už len krátko...
Tiež kurací koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Áno, bol to omyl :) Ďakujeme za upozornenie.
Někdy se člověk uklepne, jsme jen lidé. Tagů moc a prstík sjede. Nebo škriatok, liška podšitá! Díky za fajnový receptík!
Ďakujem
Chutí to presne ako kuracie fašírky, len je to zdravšia verzia a veľmi rýchla príprava ...