Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak...
Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo vyvážené.
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú ľahko stráviteľné a chuťovo výrazne a to preto, lebo si mäsové výrobky...
Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.
Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou...
Pečený králik s tekvicovým prívarkom
Králika umyjeme, osušíme a rozporciujeme. Slaninu nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a cesnak...
Dusené dolné morčacie stehná s vínovou omáčkou
Tento recept som objavil na kuchyni Lidla od Romana Paulusa. Vyskúšal som ho a poviem vám, je to vysoký level chutí....
Bažantie prsia s malinovou omáčkou
Kurací vývar dáme variť a necháme ho zredukovať na tretinu. Slaninu nakrájame na tenké plátky.
Hovädzia nožina v paradajkovej šťave
Je to veľmi chutný recept robený v pomalom hrnci.
Králičie ragú so zemiakovo-bryndzovou knedľou
Králičie ragú: Králičie stehná umyjeme, vykostíme a nakrájame na kocky. Na masti orestujeme pokrájanú slaninu a cibuľu....
Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...
Pečený králik na víne s flambovanými šampiňónmi
Pečený králik: Králika umyjeme, osolíme, okoreníme a dôkladne prešpikujeme slaninou a cesnakom. Do pekáča vložíme na...
Králičia krémová polievka s knedličkami a pestom
Králičie predné umyjeme a vložíme do hrnca s očistenou koreňovou zeleninou, očistenou celou cibuľou a cesnakom. Zalejeme...
Kuracie mäso v tortille
Rada pripravujem jedlá, ktoré nie sú náročné na prípravu. Takže som nešla podľa žiadneho receptu, ...
Kuracie srdiečka à la Zoel
Ako dieťa som zo srdca nenávidela pľúcka na smotane, ktoré keď boli na obed v školskej...
Plnená králičia galantínka s koňakovou omáčkou a gratinom
Králičí chrbát umyjeme a rozdelíme na polovice. Z oboch vyrežeme po dva plátky mäsa, ktoré naklepeme...
Jednoduché cestoviny s kuracím mäsom
Tento recept robím väčšinou na večeru ako rýchlovku. V podstate sýte jedlo za pár minút.
Králičí chrbát v orechovej kruste s mrkvovým pyré
Králičí chrbát vykostíme a mäso upravíme na 4 plátky. Odblaníme ho, umyjeme, osolíme, okoreníme,...
Kuracie prsia s medvedím cesnakom a tvarohovo-zemiakovými ňokmi
Recept je inšpirovaný receptom od Jarda Žideka z relácie Nebíčko v papuľke.
Ukrajinské grečaniky - pohánkovo-mäsové fašírky
Výborné a jednoducho pripravené jedlo z ukrajinskej kuchyne. V preklade z ruštiny „grečka“ znamená pohánka...
Bravčový bôčik podľa MMJ
Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento...
Segedínsky guláš špeciál podľa ČSN
Receptov na segedín je tu veľa, každý má ten svoj najlepší. Tiež som ich dosť vyskúšal, naposledy tento, podľa ČSN....
Zapekané fašírky po našom
Keď som toto jedlo varila prvýkrát, môj manžel za jeden deň zhltol celú jenskú misu! Ak...
Kuracie rozmarínové nugetky v cornflakes
Obľúbené nugetky môjho staršieho syna :-) Vďaka rozmarínu dostane mäso príjemnú chuť a vďaka cornflakes budú nugetky...
Teľacie osso buco
Porcie mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na oleji mäso opečieme dozlata z oboch strán a...
Losos s pečenou tekvicou, hubovým kuskusom a paradajkovým špenátom
V tomto receptíku ide skôr o kombináciu príloh, než o samotnú rybku. Prílohy sa dajú,...
Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná umyjeme, tuk a blany na okraji stehien odrežeme. Stehná z obidvoch strán osolíme....
Hovädzia podbrušina pečená so zeleninou
Slabina, podbrušina, sukňa, tzv. „tunajší našinci” flank skirt, to sú pomenovania pre druh hovädzieho mäsa....
Schwartlitunget alebo Tlačenkový prívarok
Dlho sa venujem švábskym obyvateľom žijúcich na maďarskom území. Sú to Nemci, ktorých násilím presídlili do Maďarska. Páči sa mi ich kuchyňa, kde využijú všetko, čo si dochovali a dopestovali a hlavne, vedia si vážiť jedlo....
Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom
Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...
Panenka s pyré z červenej šošovice
Bravčovú panenku očistíme, okoreníme, spolu s bobkovým listom zabalíme do fólie a dáme variť pri...