Mäsové „hortobádske“palacinky
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, paradajkový...
Kurča - Kornish Hen - pečené v papierovom vrecúšku
Variant mojeho klasického kurčaťa pečeného v „sáčku“....
Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.
Sterilizovaná bravčová nátierka
Všetky ingrediencie spolu pomelieme, pridáme vajcia a zmes dochutíme podľa chuti. Potom zmes vymixujeme ponorným...
Bulharská musaka
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme lúpané...
Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.
Provensalské kurča a bezlepková plnka do kurčaťa
Podľa nášho receptu si môžete upiecť kuriatko a nielen to – súčasťou receptu je aj návod na...
Domáca šunka s medom a mletou paprikou
Čo vám napíšem - fantázia, ktorá sa oplatí urobiť a ochutnať. Verte, potom to...
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...
Fazuľovica s údeným mäsom
Fazuľu vopred na noc namočíme do vody. Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme dozlatista na masti, odstavíme...
Teľací paprikáš s domácimi haluškami
Cibuľu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti dozlatista, odstavíme z ohňa a pridáme mletú papriku, ...
Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...
Grilované kuracie kúsky s jarným šalátom
V miske vymiešame marinádu (soľ, mleté korenie, med, kečup, olej a grilovacie korenie)...
Z jedného kuracieho stehna dve
Dnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som...
Nepravý chutný ramen s kuracím mäsom
Keď drahý dostal chuť na ramen, klikla som na známu stránku s rozvozom. Avšak nám...
Kapustové holúbky spod Urbanovej veže
Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...
Srnčí chrbát na šípkovo-perníkovej omáčke
Pyré: Očistenú kvaku a zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode. Osobitne uvaríme neočistenú červenú repu...
Mrkvovo-hrášková omáčka s karé - spomienka na školskú jedáleň
Na FB niekto poslal fotku legendárneho soté s bravčovým mäsom a ryžou zo školskej jedálne a ja som si spomenula na tie dva plátky bravčového karé, čo mám v chladničke....
Steak zo sviečkovice s gratinovanými zemiakmi
Gratinované zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na jemné plátky a dáme do pekáča. Na oleji orestujeme pokrájanú...
Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...
Kuracie stehná v syrovej kruste
Viete, čo robia umelci v čase korony? Napríklad varia takéto vynikajúce jedlá.
Guľky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou
Na olivovovom oleji orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme talianske bylinky (ak nemáte, stačí aj...
Bravčové výpečky s červenou kapustou
Moje obľúbené jedlo, vyskúšal som viacero receptov, tento na pomalo je zatiaľ najlepší.
Dusené jahňacie kolienko so saturejkou
Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.
Jahňacie kotletky v mandľovo-cviklovej kruste
Cviklovo-mandľová krusta: Osolenú cviklu v šupke v alobale dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C na 45...
Fazuľové struky s jamón serrano
Tento recept mi robieva moj priatel zo spanielska. Velmi som si ho oblubila a dufam ze...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....