Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
Rybie filety s kôprovou omáčkou
Pred niekoľkými rokmi sa mi dostala do rúk jedna "severská" kuchárska kniha ktorú som so záujmom...
Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...
Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
Srnčia paštéta s pistáciami a brusnicovo-figovou omáčkou
Mäso nakrájame, osolíme a okoreníme, sprudka opečieme na masle a chvíľu podusíme. Mäso pomelieme,...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke
Ak varím zlatú slepačiu polievku, sliepku v nej uvarenú, ešte upečiem. Je to neslýchaná...
Zlatá slepačia polievka - Goldene joich - židovský penicilín
Táto polievka je jedným z vrcholov tradičnej židovskej kuchyne. Je známou nielen medzi židmi, ale...
Treska na provensálsky spôsob
Tento postup som vydedukoval z jedného výborného polotovaru, už ani neviem, kde sa dá kúpiť....
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...
Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...
Pečeňová židovská paštéta
Recept mám ešte od mojej mamy z jej výpiskov a naučila sa ju robiť od židov...
Csabai kolbász - čabajská klobása
Po klobáskach sa ideme utlcť, najmä po tých pikantných madarského typu, a o čabajke ani...
Chudá tlačenka zo žitného ostrova
Túto tlačenku som si uchovala v pamäti zo zabíjačiek u mojej babičky, ktorá bývala niekoľko km...
Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...
Jelenie ragú na červenom víne
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka, je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň...
Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri...
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.
Mexické čili
tento recept je velmi oblubenym jedlom mojho partnera a ja ho rada pripravujem lebo je rychlo hotovy:)...
Bravčové karé kúsky so zelerovými nervami
Na pečené „kurátenko“ bolo u nás vyhlásené jeMnosmerné embargo. Som doma sám, v chladničke kilový...
Ajer lajber cibeles - židovské vajcia
Toto jedlo patrí k obľúbeným predjedlám v židovskej kuchyni, mám vyskúšsané a je to výborná pochúťka....
Madarské ryžové jaternice
Tento recept je z Madarska. Zaujal ma tým, že tieto jaternice možno konzumovať za tepla...
Katov bôčik
Dostala jsem na email nádherně spracované recepty z bůčku a o jeden bych se s...
Srnčie steaky s omáčkou z červeného vína
Tento recept mám od kamarátky z Anglicka, skúšala som ho práve kvôli tým divokým kombináciám a...
Španielske vtáčiky
V nedeľu sme mali na obed vtáčky. Vydarili sa mi vynikajúco. Hovädzinka bola z...
Slnká kukurice
Rozmýšľala som, čo dnes uvariť a na nič som nevedela prísť, tak som šla do...
Restovaná pečeň
Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.
Rizoto s mäsom a zeleninou
Dnes som na obed pripravila rizotko s mäsom a zeleninou. Len tak sa po ňom zaprašilo....