Foto: ancicka
Je to dobré papaničko,hlavne chlapi si to pochvaľujú.
20 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
|
|
|
|
|
|
250 ml |
|
250 ml (dva kocky) alebo vývar |
|
podľa ľubovôle nakrájaná na kocky |
|
1 ks |
|
400 g |
|
2 PL na zahustenie |
|
Príloha : | |
1/2 l |
|
1 l vriaca |
|
,peper podľa chutí |
|
1 ks stredná |
|
1 ks sterilizovaný malý |
|
1 čl |
|
Postup
-
1
Mäso nakrajame na platky,jemne naklepeme ,osolíme a okorenime.
-
2
Na oleji z obidvoch strán opečieme.
-
3
Pridáme pivo a vývar,
-
4
...koreňovu zeleninu a huby.Dusíme 30 min.Ked je mäsko mäkké,vyberime ho,zahustíme omáčku a dochutíme.K mäsku urobíme ryžu.
-
5
Ryžu na oleji opražíme do sklovita,okoreníme ,osolíme,pridáme cibuľku a kari korenie.Ked je ryža opražena, zalejeme jú vriacou vodou.Pridáme hrašok.Zamiešame a varíme asi 15 min,kým voda vsiakne do ryži.
-
6
Ked je ryža hotova,ja jú ešte zabalím do deky aspoň na 15-20 min.
-
7
Je to naše papaničko s dobrým pivkom.Dobru chuť!
Diskusia k receptu