Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v sebe skrývajú: môže to byť kúsok kuracej pečienky, syr, Zobraziť celý popis Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v sebe skrývajú: môže to byť kúsok kuracej pečienky, syr, klobáska, šampiňón. Môžme skombinovať aj so zeleninou: kúskom papriky alebo cibule, záleží ako veľké je krídielko aby sa dalo dobre dobrotami vypchať. Je to aj praktický recept, lebo si vyčistíme chladničku od všelijakých zbytkov. No a pri stole je tiež sranda: keď niekto neľúbi napr. pečienku, tak si krídielko vymení jednoducho so susedom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z kuracích krídielok odsekneme konce (použijeme do polievky), urobíme pod kožou kapsu a osolíme. Do každého krídielka vložíme niečo iné a čo sa nám tam zmestí: kúsok pečienky, klobásky, 2-3 šampiňóny, alebo tvrdého syra. Môžme kombinovať aj so zelenou paprikou alebo kúskom cibule. Obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a vypražíme na oleji. K tomu je najlepšia zemiaková kaša, zemiakový šalát či už obyčajný alebo majonézový, ale takisto môže byť aj ryža, tarhoňa, opekané zemiaky, hranolky alebo v prírode stačí chlebík. Samozrejme nezabudneme na dobrý šalátik.
@alena45 - vďaka pripomenula si mi aj takúto plnku, ale potom som krídielka piekla v rúre a nie vyprážala. Ale myslím že by sa dali vypražiť aj s rožkovou plnkou.