Špízy z hydinovej pečene

diabambulka - fotkadiabambulka, 30. marca 2011

Netradične a chutne. . .

8
porcií
30 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
300 g
250 g
3 ks
200 g
1 ks veľká farebná
2  - strúčiky
1 PL
1/2 PL
1/2 PL
1/2 čajovej lyžičky




Postup

  1. 1

    Pečeň umyjeme, nakrájame a dáme do misy. Posypeme mletým čiernym korením , grilovacím korením, pridáme 1 stúčik prelisovanmého cesnaku, 1 PL kečupu a tymián. Všetko spolu dobre premiešamame. Kuracie mäso nakrájame, dáme do druhej misy posypeme gyros korením, mletým čiernym korením, osolíme, pridáme 1 strúčik prelisovaného cesnaku, 1/2 PL oleja, 1/2 PL worčestrovej omáčky, 1/2 PL sojovej omáčky a 1/2 čajovej lyžičky solamylu. Necháme chvíľku postáť, medzitým si nakrájame šampiňóny, papriku, cibuľu a slaninu. Striedavo napichujeme na kovové ihly alebo drevené špajdle. Uložíme na vymastený plech, podlejeme vodou a pečieme 30 minút pri teplote 170 stupňov.

    Špízy z hydinovej pečene - obrázok 1
  2. 2

    Dobrú chuť :-)))

    Špízy z hydinovej pečene - obrázok 2

Diskusia k receptu

dorisa
Kuraciu pečen možem , špízy na všetky sposoby milujem. Krasa.
evilauri
Nadherne fotecky, to u nas by sa zjedli este aj tie spizove palicky :-)
aroooo
samozrejme zas báječný recept,slaninu nemusím,bolo by to bez nej veľmi suché?
diabambulka
ahoj arooo uz som ta tu dlho nevidela:-) slaninu kludne vynechaj a pridaj niečo čo máš rada :-)))
diabambulka
rolfynka tak dobrú chuť:-))) toto je obľúbené jedlo môjho manžela, už dlhšie mi hovorí aby som mu ich urobila na obedík :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia