Kuracie prsia v chrumkavom kabátiku fotorecept
Foto: diabambulka
alebo jednoducho chrumkáčiky, tento recept je pre všetkých milovníkov chrumkavých dobrotiek :-)
porcií
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
300 ml |
|
3 strúčiky |
|
1 ks |
|
2 čajové lyžičky |
|
1-2 čajové lyžičky |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
2 čajové lyžičky |
|
|
|
|
|
na vysmážanie |
|
Plnka na plnené kuracie prsia v chrumkavom kabátiku: | |
2 PL |
|
6 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
( podľa vlasného výberu ) |
|
Postup
-
1
Múku, strúhanku, prášok do pečiva, sladkú mletú papriku, štipľavú papriku ( nemusí byť ), soľ, mleté čierne korenie, gyros korenie a prelisovaný cesnak premiešame - to je suchá zmes.
-
2
Do druhej misky si nalejeme mlieko, pridáme petržlenovú vňať ( môžeme pridať bazalku, oregano ) a prisypeme 5 PL zo suchej zmesi. Vznikne nám cestíčko, v ktorom budeme máčať kuracie prsia.
-
3
Kuracie prsia si vyklepeme, osolíme, okoreníme, na každé dáme plátok šunky a vajíčkovo-šunkovú plnku.
-
4
Dáme do cestíčka a potom do suchej zmesi. Vysmažíme a potom ešte na 1- 1 a 1/2 minúty dáme do mikrovlnky dorobiť. Plnka : Na oleji si osmažíme nakrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme a pridáme vajíčka. Všetko spolu dobre premiešame.
-
5
Dobrú chuť :-)))
Diskusia k receptu