Foto: elantra
Silný nedeľný obed nielen pre drevorubačov.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Množstvá surovín si prispôsobte, ja som si obed robila v počte jeden kus. Deň vopred som napacovala mäso. Základom je rozmarín, ktorý môžeme podrviť v mažiari. Na kilogram mäsa stačí jedna lyžička rozmarínu. Pridáme chilli, soľ a čokoľvek ešte chceme. Mala som barbecue korenie z dovolenky, tak som trochu prisypala. Pridáme olej a namarinujeme si tento pekný kúsok karé.
-
2
Ideme variť. Najprv predvaríme na kolieska nakrájané zemiaky a šup s nimi do predhriatej rúry. Už sme korenili mäso, zemiačky iba posolíme.
-
3
Na panvici si opečieme mäso z oboch strán, vyberieme a vo výpeku usmažíme volské oko.
-
4
Tanier ozdobíme paradajkou a paradajku ozdobíme majonézou, nech nám aj oči jedia. Naložíme a konzumujeme, pozor je to prudko jedlé. :-)
@enerrgizer teraz po polnoci ani na foto nemozem pozriet :)