Obed 3 v 1 /fotorecept/

svetlana9 - fotkasvetlana9, 31. marca 2011
Obed 3 v 1 /fotorecept/
Foto: svetlana9

Pre tých, čo neradi varia, ale radi papajú, hlavne teplú stravu.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 liter
250 dg
1 KL
2 KL
1 KL sušený
3 ks strednej veľkosti
6 ks strednej veľkosti
750 dg ,kuracie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    postavíme variť vodu s pokrájanou kapustou, soľou a cesnakom. Kým zovrie, očistíme mrkvu a zemiaky.

    Obed 3 v 1 /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Vsypeme do polievky.

    Obed 3 v 1 /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Keď to znova zovrie, vložíme zmrazené morčacie krídlo, alebo kuracie stehná.

    Obed 3 v 1 /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Dáme variť prikryté na mierny oheň.

    Obed 3 v 1 /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine mám uvarenú chutnú polievku aj hlavné jedlo.

    Obed 3 v 1 /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Zemiaky sú veľmi chutné, varili sa v mäsovo-zeleninovom vývare. Ako príloha slúži zelenina z polievky.

    Obed 3 v 1 /fotorecept/ - obrázok 6

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@svetlana9 , bolo by lepšie na miesto hlavnej fotky pridať už hotové jedlo, nie postup prípravy, aby sme lepšie videli finálny produkt. Inak, takéto sme mali ako deti veľmi radi, dávali sme to na jednu veľkú misu, posolili, rozdali vidličky a už sa papalo :-D
Svetlanka, zabudla si napísať, že aj zdravé, všetko je uvarené a teda nezaťaží žalúdok, ľahko sa strávi. Veľmi sa mi to páči.
@sovka62 -ja už nebudem označovať žiadne tagy, iba to hlavné rozdelenie. Som rada, že si si všimla, že je to jedlo zdravé, že nezaťaží žalúdok. Si skúsená kuchárka - ďakujem.
@svetlana9 zase si tu uviedla jeden z tých tvojích dobrých-zdravých receptov,pri tomto je usporá času v járnom počasy,keď sa začina práca v záhradkach.. nemusime stať aj 1-2 pri sporáku..po dobrom jedle vtomto járnom počasy je ako balzám na dušu..
Takto sme varili stále aj my, do polievky sme dali celé zemiaky a po uvarení sme jedli všetko čo sa v hrnci uvarilo, dokonca do slepačej polievky niekedy mama nahádzala guľky z rožkovej plnky a bol to fantastický obed.
Svetlanka , celkom sa mi páči Tvoj recept , fakt to môže byť dobré aj pre diabetes(moja polovička) neodmietla by som, hlávková kapusta je pre mňa niečo nové môžem vyskúšať určite tým nič nepokazím.:-)
tiež mám rada kapustu vyvarenú v polievke... to je veľmi chutné,,, aj cibuľu a cesnak dávam variť do polievky, a sem-tam aj papriku čerstvú,,,

Pridaj komentár k receptu: