Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou
Trošku iná chuť ako sme zvyknutí, ale výborna. Zázvoru sa nebojte, nabudúce ho pridám určite viac...
Causa de Camarones
Na mäkko uvarené zemiaky nakrájame na kocky a pretlačíme ich. Pridáme žlté papričky, soľ, čierne korenie a...
Sopa criolla
V hrnci s olejom prudko osmažíme roštenku nakrájanú na kocky, pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky,...
Ají de gallina
Slepačie prsia varíme vcelku s pórom, šalátovými listami a trochou soli. Po uvarení prsia vyberieme,...
Rýchly šalát s morčacími prsiami a rukulou
Opäť jedna rýchlovečka z kategórie CDD (co dům dal)..Gramáže som popísala len tak približne, každý vie koľko má čoho rád :) ...
Jahňacie s vínovou omáčkou
Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme. Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,...
Lomo saltado
Mäso nakrájame na malé pásiky hrubé asi 1 cm a okoreníme čiernym korením a soľou. Cibuľu...
Amorove srdce
Tento recept som si sama vymyslela, keď ma nechal priateľ. Proste je to recept, ...
Ako vykostiť kuracie stehno
Neni to nič zložitého zvládne to aj laik. 1-Na holemmej kosti prerežeme všetky šlachy dookola. 2-Uchopíme pevne...
Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...
Fašírka z bravčového mäsa, zemiaková kaša a paradajková omáčka
Moje najobľúbenejšie jedlo z detstva... považovala som to za sviatok, keď nám maminka uvarila toto fajné...
Moja omáčka na cestoviny
Túto omáčku robím už niekoľko rokov a vznikla spojením , , z každého rožku trošku"
Hovädzie na burgundský spôsob (Bourguignon)
Vynikajúca francúzska klasika. Mäkučké mäso, tymián a víno vytvárajú jedinečné chuť. Aj ja, ...
Pečienky na kuriatkach
Kačacie pečienky nakrájame na väčšie kúsky a opečieme na rozpálenej panvici spolu s cibuľou. Osolíme, ...
Zapečené plnené prsia Bianco Carezza
Nechcela som už vyprážať, ale spraviť niečo lahšie a možno aj chutnejšie... :)
Boršč po slovensky
Pravý ukrajinský boršč je nákladný na suroviny aj prípravu, tak som si ho zjednodušila a...
Štefanoff s fazuľou
Jedná so o mnou vylepšený , dosiaľ nikde nepublikovaný , Stroganoff . Pridaním fazule...
Debrecínska bravčová kotleta
Bravčové karé jemne naklepeme na oboch stranách, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Počas...
Rezeň - Stanica Prešov
Vyprážané , obaľované rezne ! Gastronomický fenomén ktorý v minulom storočí ovládol planétu . Jeho...
Maďarská plnená kapusta s údeninou
Bravčové plece a údené bravčové koleno spolu zomelieme. Do pripravenej zmesi pridáme očistenú rozmixovanú cibuľu a cesnak....
Perkelt zo sumca
Filety zo sumca nakrájame na väčšie kocky, aby sa počas prípravy nerozpadávali, osolíme, okoreníme...
Lečo s husacou pečeňou na hrianke
Husaciu pečeň nakrájame na asi 80 – 100 g kúsky. Zeleninu opláchneme a nakrájame na drobné...
Králičí vývar s mäsovými uzlíkami
Dnes sme mali na obed skvelú králičiu polievku s hodne výbornej domácej zeleninky a ako vložku som...
Stroganov z bravčového mäsa
Naše obľúbené jedlo, ktoré sme teraz pre zmenu urobili z domáceho bravčového mäsa.
Falošný a rýchly guláš
Naozaj rýchly recept, keď mi zostanú párky, tak vždy viem, čo s nimi :)
Pečená kačka podľa babičky Bernušky
Je to rodinný sposob prípravy, ktorý sa už asi 100 rokov dedí z matky na...
Losos s anglickou petržlenovou omáčkou
Jednoduchý a zdravý receptík z parného hrnca . Nenáročný na čas a prípravu :)
Zemiakový rýchly šalát k údenému lososovi
Tento recept si píšem hlavne pre seba, aby som ho nezabudla... ale ak niekomu poslúži budem...
Extra paradajkové lasagne
U nás patria "červené" omáčky na cestoviny k tým najobľúbenejším, preto aj lasagne pripravujem prevažne s...
Cesnakové-chilli kuracie prsia
Veľmi chutná marináda pre priaznivcov cesnaku a chilli :)
Zaprávaná polievka z teľacej hrude podľa mňa
Včera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam. V ponuke mali teľacinu a...