Grilované kuriatko so sladkými zemiakmi a rukolou
Foto: paploska
Dnes som chcela navariť niečo jednoduché a rýchle :-) Začalo sa to kuracou polievkou a uvažovaním ako využiť sladké zemiaky a rukolu zo špajze. Zobraziť celý popisDnes som chcela navariť niečo jednoduché a rýchle :-) Začalo sa to kuracou polievkou a uvažovaním ako využiť sladké zemiaky a rukolu zo špajze. Nakoniec som jednoducho spojila len to čo nám chutí, ale výsledok stál za to. Vyskúšajte.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Kuracie mäso som varila v polievke, takže som ho po uvarení len osušila, jemne osolila a potrela olivovým olejom a štipľavou paprikou. Stehná som dala na 5 min. pod gril, ale môžete ich dať aj na 200 st. na klasické pečenie do rúry.
-
2
Sladké zemiaky poriadne umyjeme a ešte mokré popicháme vidličkou a osolíme morskou soľou. Mokré zemiaky dáme piecť do rúry na 200 st. na 1 hodinu. Zemiaky vyskúšajte vidličkou, či sú mäkké.
-
3
Počas pečenia zemiakov si pripravíme šalát. Rukolu umyjeme. V poslednom čase tie naše nákupné centrá predávajú naozaj nechutné suroviny :-(, takže ju aj poriadne skontrolujte. Pripravíme si jednoduchú marinádu na šalát - olivový olej, horčicu, vínny ocot, citrónovú šťavu, cukor (varím len s prírodným), soľ a korenie metličkou vyšľaháme do jednotnej hmoty. Tento dresing budeme mať rýchlo hotový a je veľmi chutný ako zálievka na všetky zeleninové šaláty. Pridáme k rukole a zmiešame.
-
4
Upečené sladké zemiaky rozrežeme a každú polovicu poriadne potrieme ghee (ale môžete aj klasickým maslom), osolíme a okoreníme bielym aj čiernym korením. Môžete vyskúšať aj kajanské korenie. Posypeme čerstvou pažítkou a naaranžujeme na tanier s rukolou a grilovaným kuriatkom. Dobrú chuť.
ak nemáš intoleranciu, tak tam daj pokojne maslo :-)