Blesková oškvarková nátierka

lenkac - fotkalenkac, 23. januára 2013
Blesková oškvarková nátierka
Foto: lenkac

Mala prísť návšteva a doma som mala v chladničke oškvarky, tak som sa dala na to. Moja premiéra. A naozaj spravená za 10 min. Zobraziť celý popisMala prísť návšteva a doma som mala v chladničke oškvarky, tak som sa dala na to. Moja premiéra. A naozaj spravená za 10 min.

10 minút
príprava

Suroviny

250 g
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
štipka




Postup

  1. 1

    Oškvarky som nemlela, zobrala som si na pomoc môj malý mixér a ten to všetko zvládol. Najprv som mixovala oškvarky, išlo to dobre (až som sa čudovala).

  2. 2

    Popri mixovaní som pridala vajíčko, horčicu, trošku majonézy, na drobno nakrájané uhorky a všetko som poriadne premixovala.

  3. 3

    Na záver som dochucovala, soľ, štipku chilli a mleté čierne korenie.

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

dorisa
takéto nátierky sú výborné.... čo dom dal:)
turistka
@Lenkac ,
po najbližšom topení slaniny nátierku urobím a po natretí chleba stačí k tomu kyslá uhorka a hlad je fuč.
5anka7
robím podobnú nátierku, ale oškvarky pomeliem na mäsovom mlynčeku. Pomázanka potom nie je ako pena, ale má príjemné kúsky mäska, ktoré dobre chrumkajú
medulienka122
fíí, ale ste mi narobili chúťky - mám doma škvarkovú masť, ale z obchodu:-( , používam ju len na pečenie pagáčov, ale dačo už len vykutrem a skombinujem...možno k nej pridám vajco a to ostatné, ale bez chilli:-)
1x martau
vraj
Natriet na čierny chlieb! A navrch ozdobit tenkými kolieskami cibulky.škvarky by mali byt so sadlom ,nie suché.potom netreba ani majolku ani horčicu.
lyduss
u nás doma je tiež velmi oblúbená, ale namiesto chilli korenia my dávame cesnak - tak ju môj otec robieval a inak si ju ani neviem predstaviť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia