Blesková oškvarková nátierka

lenkac - fotkalenkac, 23. januára 2013
Blesková oškvarková nátierka
Foto: lenkac

Mala prísť návšteva a doma som mala v chladničke oškvarky, tak som sa dala na to. Moja premiéra. A naozaj spravená za 10 min.

10 minút
príprava

Suroviny

250 g
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
podľa potreby
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oškvarky som nemlela, zobrala som si na pomoc môj malý mixér a ten to všetko zvládol. Najprv som mixovala oškvarky, išlo to dobre (až som sa čudovala).

  2. 2

    Popri mixovaní som pridala vajíčko, horčicu, trošku majonézy, na drobno nakrájané uhorky a všetko som poriadne premixovala.

  3. 3

    Na záver som dochucovala, soľ, štipku chilli a mleté čierne korenie.

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
robím podobnú nátierku, ale oškvarky pomeliem na mäsovom mlynčeku. Pomázanka potom nie je ako pena, ale má príjemné kúsky mäska, ktoré dobre chrumkajú
fíí, ale ste mi narobili chúťky - mám doma škvarkovú masť, ale z obchodu:-( , používam ju len na pečenie pagáčov, ale dačo už len vykutrem a skombinujem...možno k nej pridám vajco a to ostatné, ale bez chilli:-)
Natriet na čierny chlieb! A navrch ozdobit tenkými kolieskami cibulky.škvarky by mali byt so sadlom ,nie suché.potom netreba ani majolku ani horčicu.
u nás doma je tiež velmi oblúbená, ale namiesto chilli korenia my dávame cesnak - tak ju môj otec robieval a inak si ju ani neviem predstaviť :)

Pridaj komentár k receptu: