Foto: afataga
Konečne na tretí pokus tak, ako som chcela :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g (býk) |
|
12 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Redukcia: | |
|
|
10 ks |
|
1 strúčik (nakrájany na malé kúsky) |
|
8 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1,5 dl |
|
3 ČL |
|
Príloha: | |
v šupke pečené s rascou a rozmarínom |
|
Postup
-
1
Mäso som kúpila v pondelok a do dnes som ho nechala v chladničke vo fólií, myslím, že to bolo akurát, asi hodinu pred prípravou som ho vybrala, umyla a pokrájala na 4 ks hrubé asi 2,5cm, trošičku som z oboch strán potrela olejom a posypala korením drveným v mažiari
-
2
Tesne pred prípravou som ho posypala hrubou soľou, na panvicu som dala trošku masti a mäso som opekala z prvej strany 2 min., z druhej strany 1,5 min.
-
3
Mäso som zabalila potom do alobalu, dala na drevenú dosku a zakryla poklopom, aby sa uvolnili šťavy, do výpeku som dala paradajky, cesnak, korenie a chilli podrvené v mažiari
-
4
Naliala som víno a redukovala, osolila som a odstavila, pridala som maslo
-
5
Medzi tým sa upiekli zemiaky
-
6
Môžeme debužírovať :-)
Nádhera !!!! 1000 bodov. Udeľujem ti GOODYEAR *
@lusinkab nevedela som, ze si taky upirik :-) aj u nas maju klokanie maso, ale je strasne drahe a jasne ze mrazene, netusim aku ma chut
@medulienka122 mas pravdu, to maso nie je lacne, ale vymakla som nahodou akciu v Carefoure a hov. stehno bolo este o 3 eura drahsie, mozno raz za rok by si si to mohla dovolit, staci aj mensia porcia, toto sme ledva zjedli, co sa tyka lusinky, v pohode, ale mozno by si to skor nasla, ak to napises k jej receptu
@dodo46 nove gumy by sa mi veru zisli, potrebujem 16 palcove, ak ti dam adresu, posles? :-)
@radox1 znieslo by to 2 min. aj z druhej strany, ale uz sa v tom zacinam trochu orientovat
@tinca jasne, ze staci obcas, len som mala potrebu sa to konecne naucit, keby som ho robila kazdy tyzden, uz by nam asi nechutilo
bbq.about.com/od/steaks/ss/aa071507a.htm...
@2010 dakujem, ale s tou panvicou to bude problem, lebo tu, kde byvame nie je zavedeny plyn, tak som odkazana na sklokeramicku varnu dosku a mam problem aj s obycajnym plechovym wokom ked robim cinu, uz sme to tu raz rozoberali, v lete budem skusat vonku na grile, mame taky riadny velky murovany
@medovnicek dakujem
@2010 dobra rada nad zlato, budeme musiet pohladat na nete, len ja mam trochu fobiu z plynovej bomby, ale ak sa tam pouziva mala, to by som mohla prezit :-)
zasnem, kde si vyhrabala tento rcp, som rada, ze som ulahodila tvojmu mlsnemu jazycku :-), niekedy skus aj bez cesnaku, je to zas ine, tiez dobre
nemas za co a mozes tam svacnut aj nejake bylinky pre zmenu :-)