Karé na tymiáne fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 27. januára 2013

...pečené karé s kožou, na tymiáne, lesných hubách, horčici a víne, podával som so špenátovou ryžou...

6
porcií
40 minút
príprava
100 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
2 PL
10 strúčikov
3 ks
2 ks
4-5 ks
200 ml
1-2 PL
špenátová ryža:
1 hrnček
1 ks
2 hrnčeky




Postup

  1. 1

    ...kožu na mäse som narezal na kocky a potom som karé nožom upravil na plát, ktorý som ešte narezal...asi takto...

    Karé na tymiáne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...osolil som ho, dochutil tymianom a čerstvo mletým korením. Cesnak, asi tri strúčiky som nakrájal a dal na mäso, potom som ho natrel plnotučnou horčicou...

    Karé na tymiáne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...zroloval som ho, do zárezov na koži som rukou vtrel soľ a olej, dochutil som mletým korením, tymianom a previazal som špagátom. Do keramického hrnca som nahrubo nakrájal cibuľu, pridal som strúčiky cesnaku, sušené lesné huby, sušené paradajky a nakrájanú zelenú papriku. Dochutil som soľou a tymianom, podlial dobrým suchým vínom a vodou...

    Karé na tymiáne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...zakryté som dal do rúry asi na 93 minút, pri 170°C...potom som ho nechal schrumkovatieť odkryté...

    Karé na tymiáne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...mäso som vybral a nechal som ho odpočinúť. Šťavu som zredukoval a dochutil. Medzitým som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu a lístky špenátu, pridal som prebratú a umytú ryžu. Chvíľku som ju restoval a potom som ju zalial vriacou vodou. Po 15 minútach som ju odstavil a nechal dôjsť. Potom stačí naložiť na taniere a ...dobrú chuť :)

    Karé na tymiáne (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ywett
perfektný recept! @enerrgizer kde si sa tak dlho túlal?...som rada, že si opäť tu :-)
denyany
skvelé, teba by som chcela mať občas v kuchyni...
dodo46
@enerrgizer
v takejto úprave musí byť mäsko pekné šťavnaté ,ale karé s kožou neviem
kde kúpiť. To máš domáce? Asi by to išlo urobiť aj s chudšieho bôčika.
Určite si to upečiem .
zdenka1009
Určite takto pripravené mäsko ,by mi chutilo,hríbiky,vínko,horčica všetko čo takýto rcp potrebuje...lahôdka na pohľad,ale aj chute.
helca103
krásne úvodné foto a úžasný recept,ostatne ako vždy pri tvojich receptoch.
enerrgizer
ďakujem :) @ywett len som varil, čo som mal uložené v KK @dodo46 mäso som kúpil v maďarsku, oni predávajú stehno aj karé s kožou a máš pravdu, je šťavnaté :)
medulienka122
fííí, dobre vedieť, keď pôjdeme najbližšie"na Maďare", kúpim, doteraz sme boli kade-tade, a nikdy ma nenapadlo ísť do mäsiarne, škoda...ale to napravím, a urobím podľa tvojho super receptu, ďakujem za dobrú radu!
2010
Vidim ze si sa pohral velmi pekne spraveny recept :-)
evusik
ďalší tvoj výborný recept :-) páči sa mi ako si mäso rozbalil a vlastne zvnútra ochutil....
dukoch
prikláňam sa k ostatným...recept o.k.,ale len ťažko sa idem presvedčiť o tom, že to, čo je nafotené je bravčové karé...ruku na srdce...
marcy
mňáááám,to my mäsožravci slintáme :-))
dodo46
kto nezoženie kožkovú karmenádlu, môže si to urobiť z chudšieho bôčika

medulienka122
no tak dodo46, toto mi nerob:-)) obed už bubloce na sporáku, a ja zrazu nemám naňho chuť - kelový prívarok s perkeltíkom; teraz si ma navnadil na takýto pečený bôčik. Chutne vyzerá :-)
dodo46
@medulienka122
Prečo sa sťažuješ ? Veď kelový prívarok je veľmi chutný a perkeltík
k nemu - super obedík. A robila si ho na šmalci, alebo na szire ?
concord
V prvom momente som bol aj ja na pochybách, či je to fakt bôčik, ale žena je mäsiarka tak povedala, že je to možné, čiže Maďari ho nesťahujú z kože. A tá posledná fotka to dokazuje, je to karé ako vyšité.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia