Foto: enerrgizer
...pečené karé s kožou, na tymiáne, lesných hubách, horčici a víne, podával som so špenátovou ryžou...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
|
|
2 PL |
|
10 strúčikov |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
4-5 ks |
|
|
|
200 ml |
|
|
|
1-2 PL |
|
|
|
|
|
špenátová ryža: | |
1 hrnček |
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 hrnčeky |
|
Postup
-
1
...kožu na mäse som narezal na kocky a potom som karé nožom upravil na plát, ktorý som ešte narezal...asi takto...
-
2
...osolil som ho, dochutil tymianom a čerstvo mletým korením. Cesnak, asi tri strúčiky som nakrájal a dal na mäso, potom som ho natrel plnotučnou horčicou...
-
3
...zroloval som ho, do zárezov na koži som rukou vtrel soľ a olej, dochutil som mletým korením, tymianom a previazal som špagátom. Do keramického hrnca som nahrubo nakrájal cibuľu, pridal som strúčiky cesnaku, sušené lesné huby, sušené paradajky a nakrájanú zelenú papriku. Dochutil som soľou a tymianom, podlial dobrým suchým vínom a vodou...
-
4
...zakryté som dal do rúry asi na 93 minút, pri 170°C...potom som ho nechal schrumkovatieť odkryté...
-
5
...mäso som vybral a nechal som ho odpočinúť. Šťavu som zredukoval a dochutil. Medzitým som na oleji orestoval nakrájanú cibuľu a lístky špenátu, pridal som prebratú a umytú ryžu. Chvíľku som ju restoval a potom som ju zalial vriacou vodou. Po 15 minútach som ju odstavil a nechal dôjsť. Potom stačí naložiť na taniere a ...dobrú chuť :)
v takejto úprave musí byť mäsko pekné šťavnaté ,ale karé s kožou neviem
kde kúpiť. To máš domáce? Asi by to išlo urobiť aj s chudšieho bôčika.
Určite si to upečiem .
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-plnene-kare-s-chrumkavou...
varecha.pravda.sk/recepty/bravcova-kare-rolka-z-jedneho-h...
Prečo sa sťažuješ ? Veď kelový prívarok je veľmi chutný a perkeltík
k nemu - super obedík. A robila si ho na šmalci, alebo na szire ?