Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013 16:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátomFoto: Robert Hüttner
4
porcie
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Filet vykostíme a odstránime šupiny a plutvy. Nakrájame na tenšie pozdĺžne tyčinky. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia našľaháme s mliekom a ochutíme cesnakom. Bylinky rozmixujeme na jemno, pridáme strúhanku a premixujeme.

  2. 2

    Rybu klasicky obaľujeme v trojobale a vyprážame v horúcom oleji.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme, scedíme a ošúpeme. Ešte na horúce dáme olivový olej, soľ a mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a necháme vychladiť. Pridáme kyslú smotanu, žeruchu, jarnú cibuľku a čerstvé čili a premiešame.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist