Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom
Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filet vykostíme a odstránime šupiny a plutvy. Nakrájame na tenšie pozdĺžne tyčinky. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia našľaháme s mliekom a ochutíme cesnakom. Bylinky rozmixujeme na jemno, pridáme strúhanku a premixujeme.
- 2
Rybu klasicky obaľujeme v trojobale a vyprážame v horúcom oleji.
- 3
Zemiaky uvaríme, scedíme a ošúpeme. Ešte na horúce dáme olivový olej, soľ a mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a necháme vychladiť. Pridáme kyslú smotanu, žeruchu, jarnú cibuľku a čerstvé čili a premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu