Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom
			   Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
		   
		   šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Filet vykostíme a odstránime šupiny a plutvy. Nakrájame na tenšie pozdĺžne tyčinky. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia našľaháme s mliekom a ochutíme cesnakom. Bylinky rozmixujeme na jemno, pridáme strúhanku a premixujeme. 
- 2
Rybu klasicky obaľujeme v trojobale a vyprážame v horúcom oleji. 
- 3
Zemiaky uvaríme, scedíme a ošúpeme. Ešte na horúce dáme olivový olej, soľ a mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a necháme vychladiť. Pridáme kyslú smotanu, žeruchu, jarnú cibuľku a čerstvé čili a premiešame. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu