Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
Kaprie tyčinky so zemiakovým šalátom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
50 g
2 ks
150 ml
250 g
10 g
500 ml
700 g
200 g
30 g
40 g
5 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filet vykostíme a odstránime šupiny a plutvy. Nakrájame na tenšie pozdĺžne tyčinky. Mäso osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia našľaháme s mliekom a ochutíme cesnakom. Bylinky rozmixujeme na jemno, pridáme strúhanku a premixujeme.

  2. 2

    Rybu klasicky obaľujeme v trojobale a vyprážame v horúcom oleji.

  3. 3

    Zemiaky uvaríme, scedíme a ošúpeme. Ešte na horúce dáme olivový olej, soľ a mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru a necháme vychladiť. Pridáme kyslú smotanu, žeruchu, jarnú cibuľku a čerstvé čili a premiešame.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: