Sekaná fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 27. januára 2013
Sekaná (fotorecept)
Foto: kajusiqq

:)

60 minút
na 180 °C

Suroviny

3 - 4 kusy (staršie)
8 vajec
400 - 500 g
1 lyžička
1 lyžica
podľa chuti
podľa chuti zelená
1 menšia
3-5 strúčiky

Postup

  1. 1

    rožky nakrájame do misky.K nim pridáme rozbité vajcia premiešame a necháme stáť aspoň 5 hodin(alebo cez noc) v chlade. (vajcia keďže su dosť drahe možme vymeniť za mlieo alebo vodu a nechať postáť aspoň 2 hodinky v chlade potom pridáme aspon 2-3 vajcia už až ked budeme robiť zmes:)

    Sekaná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po odstatí pridáme mäso,cibuľu nakrájanu na malé kocky,cesnak,okoreníme,posolíme pridáme ostatné ingrediencie nadrobno nasekanu petržlenovu vňať. Podľa hustoty možme pridať 2 lyžice struhanky.

    Sekaná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do vymastenej bravčovou masťou a struhankou vysypanej formy

    Sekaná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uhladíme a vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Sekaná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v predhriatej rúre 180 stupnov asi 40 minutiek:) Podávame s čím koľvek mne chutí iba tak s chlebíkom:D

    Sekaná (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marijanka712
krásne vydarená sekaná postup máš pekný , nechcem ta ovplyvnovať, ale ja ked mám ju redšiu nepridávam múku, ale strúhanku je lahšia a by som povedala aj stravitelnešia ...
mesiar50
Sekaná sa ti vydarila.Určite je chutná.Vajcia tam nemusia ísť.Samotne vymiešané meso(vyhnietené meso)má tendenciu zlepiť sa.
Bavorská sekaná:
br.meso,hovedzie meso,rýchlosol,studená voda,koreniny
nakoniec múka hrubá príp.sojová.Tuším sme to piekli
pri 150 st.C,aby to nepraskalo.Zakryjeme papierom.
Si šikovná .Ahoj
letisia
@marijanka712 aj ja dávam namiesto múky strúhanku.
@mesiar50 vajcia netreba vtedy, keď sa robí čisto iba z mäsa, bez pridania pečiva, tak ako si napísal recept, ale keď sa robí s pečivom, treba aj vajcia, aby sa to pekne spojilo.
@kajusiqq pekne si spracovala recept a nafotila. Si šikovná.
mesiar50
@letisia
Áno máš úplnú pravdu.Vajcia sa aplikujú aj pri
výrobe fašírok.Ďakujem za opravu.
aroooo
ja robievam bez múky, ak treba tak pridám strúhanku alebo ešte lepšie ovsenné vločky a nie je od veci tam pridať aj čerstvú na drobno nakrájanú zelenú alebo červenú papriku, dodá tomu dobrú chuť a mletú papriku
kajusiqq
Pardon pardon to bol preklep struhanka tam ma byť:D prepáčte:) neviem nad čim som rozmýšľala:D
adam125
Vyzerá ako od maminky,určite aj tak chutí :) :)
sracz
Ciao_ko @kajusiqq šikuľka milá, doma na "vichodze"!!! Nedopatrením mi ten to Tvoj chutný rcp unikol pozornosti a pritom sekanú alias "bars dluhu faširku bars ľubim". Oceňujem na plno a idem vyskúšať. Prajem sebe aj mne dobrú chuť!

Zaujímavé video z archívu TV Varecha