Foto: jahodka6064
Jerky, je rýchla energia bez tukov, plná proteínov vhodná pre športovcov, ale aj pri redukcii nadváhy.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
540 - 600 minút
na 60 °C
na 60 °C
Postup
-
1
Umyté a osušené mäso vložíme do mrazničky na 1 hod, (bude sa lepšie krájať) potom ho pokrájame na 3 mm široké a 4 cm dlhé pásiky,ktoré zmiešame s uvedenými surovinami a necháme 24 hodín odležať v chladničke.
- 2
Rúru predhrejeme na 80 stupňov celzia. Mäso poukladáme na plech a vložíme do rúry. po 15 min teplotu znížime na 60 - 70 stupňov celzia a sušíme 9- 10 hodín. Mäso je hotové keď ho ľahko ohneme a prelomíme..... Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A nevie niekto nieco podobne aj o rybe? Teda v domacich panelakovych" podmienkach (bez udiarne/susiarne).
Ospravedlnujem sa za amaterske otazky ale s pecenim (rurou) sa velmi nekamaratim.
Ja len, ci sa to neda doma, v panelaku, v rure. Podobne ako v tomto recepte. Ci to nahodou niekto neskusal.
Skusim este trochu poguuuuglit :-).
keď mäso vysušíme, prevŕtame do neho dierky, prevlečieme šnúrku z topánok a zavesíme na balkón, alebo na strom pre vtáčiky.
Hotové sušené karé dostať i v Kauflande.
aj v sušičke prádla, len je potom veľa roboty ju vyčistiť.
@2010 , kde v afrike si zil??
tu je ak sa to robi v susicke na ovocie , u nas zacal monzun tak sa to neda susit tradicne v krabici s vrtulou uz je moc vlhko ,@julica v Nigerii 4 roky.
žuvacích svalov. Rovnakú /ale lacnejšiu/ službu vám poskytne kožka
zo slaniny. Možno sušené mäso niekto považuje za delikatesu na odtučnenie, no ja som v ňom žiadny pôžitok nepocítil. Ale vyskúšajte.
tvoj havko potrebuje odtučniť? Dobré sú aj sušené buvolie uši.
www.boydspecialties.com/beef-jerky-history/...
Ale už je iná doba. Dnes je to vhodné akurát znova pre námorníkov.
Vôbec nevidím dôvod , prečo by mali ľudia jesť toto žuvacie mäso.
Ale ľudia sú nevyspytateľní. Prečo jedia smažené kobylky, šváby
a fotia sa pri tom - aby mohli ohurovať priateľov.
držím ti palce, aby sa ti to vydarilo a aby ti to chutilo, keď si ideš
dať toľko námahy s tým mäsom . Mne by úplne stačilo peri-peri chicken.
www.susenemaso.sk
A všimol si si vzadu tie nádherné šunky ???
ciatla som ze to mysi byt ale kvalitne maso, minimalne na urovni falosnej svieckovej
no vysledok nebol velmi potesujuci :-( trochu dost tvrde
lepsie je kupit, ked som to tak pocitala, ani v cene nebol takmer ziadny rozdiel a za tu piplacku to nestoji
ale jediné miesto kde to viem kúpiť je RegioJet :D teda ano dá sa aj online ale tam to majú balenie za 2,50 a v Regio je za 1,50 čo je teda rozdiel... tento týždeň sa chystám vyskúšať toto z Kauflandu :)