Hubová polievka s mäsom

denyany - fotkadenyany, 23. januára 2013

Rýchla, voňavá a chutná polievočka. Aj keď nie sme polievkoví, túto robievam pomerne často. Vymyslela som si ju, keď som nevedela, čo narýchlo uvariť.

Suroviny

500 g
250 g
1 ks väčšia
1 ks
1 ks menší
1 plátok
1/2 ks
 malé mušličky, písmenká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šampiňóny (alebo iné huby, ja používam aj z mrazničky) očistíme a nakrájame, tak isto kuracie prsia(ja ich krájam na rezančeky), očistíme si aj koreňovú zeleninu a túto môžme nakrájať alebo nechať vcelku.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme prsia a necháme zatiahnuť.

  3. 3

    Keď prsia zbelejú, poprášime červenou paprikou, zalejeme vodou. Pridáme huby, koreňovú zeleninu, zelenú papriku a koreniny okrem bazalky a oregana.. Posolíme.

  4. 4

    Varíme, kým všetko nie je mäkké, čo netrvá dlho.

  5. 5

    Medzitým si uvaríme cestovinu.

  6. 6

    Keď sú všetky zložky polievky mäkké podľa nášho gusta, dochutíme a tesne pred odstavením sem pretlačíme jeden strúčik cesnaku, pridáme bazalku a oregano.

  7. 7

    Polievku podávame s uvarenou cestovinou. Dobrú chuť!

  8. 8

    Pomer surovín si môžete upraviť, poprípade niečo vynechať alebo pridať.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Huby, Obed, Polievky, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Dobrá polievočka, dosť hustá, aby zasýtila - mám rada tieto zmesy.
no môže byť ,ale si myslím že kuracích prs je do polievočky ,,škoda,,
gordonko, nič nie je škoda, čo nás poteší alebo nám inak prospeje. vtedy, keď som túto polievku vymyslela, mala som v chladničke len prsia, huby, zeleninu a cibuľu - zo všetkého troška a táto kombinácia nám veľmi zachutila a je to naozaj rýchlo hotové. ale hlavne - mladšia dcéra nemá rada huby, takže jej dávam len vývar, cestovinku a pridám pár kúskov mäska, tak je aj ona spokojná.