Pečené zemiaky s údeným mäsom

remcula - fotkaremcula, 24. januára 2013
Pečené zemiaky s údeným mäsom
Foto: remcula

Pečené brambory s uzeným masem. Já bych brambory jíst neměla, ale sem tam zhřeším!:-)))

5-6
porcií
10 min minút
príprava
35min minút
na 160 st °C

Suroviny

6 ks väčšie
2 ks
250 g
80 ml
2 ks
podľa potreby a chuti
cca 100 g
podľa chuti
2 štipky
 (pepř)




Postup

  1. 1

    Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce. Rohlíky nakrájíme na kostičky, polejeme je smetanou, přidame vajíčka, uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr, posekanou petrželovou nať.

    Pečené zemiaky s údeným mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, opepříme podle chuti. Můžeme přidat i vydlabané brambory, nádivky by tak bylo víc. Brambory podélně rozkrojíme a lžičkou, nebo tvořítkem na melounové kuličky vydlabeme.

  3. 3

    Dáme je do pekáčku s pečícím papírem, který malinko potřeme olejem a naplníme je umíchanou uzenou směsí. Pečeme na 160 stupňů cca 35 minut.

Diskusia k receptu

jerica
@remcula , nemáš chybu , určite si spravím , udené čo ostalo z vianoc je v mrazáku , veru vyberiem , je toho tak "akurát" :-)
margaretka28
Paráda, ja ešte len rozmýšľam, čo dnes variť, škoda, že nemám doma údené, hned by som ich urobila, ale uložím a určite budú.:-)
1x martau
ancicka
Môže to byť fajnové,Také som ešte nerobila.kk
remcula
Holky díky! Já jsem dala uzené žebro, trochu povařila a nakrájela. Taky mi zbylo, od Vánoc jsem ho měla v mrazáku. Zkuste a klidně si dejte suroviny od oka! Já dělala jen 3 brambory a dala jsem půl nějaké bagety, klidně si můžete přidat cokoliv, i žampiony, houby, nebo i jiný sýr. Fantazii se meze nekladou, ale ten rohlík v tom nemá chybu!!
anina6
minule som robila plnené zemiaky a vyskúšam aj s tvojou plnkou.
medulienka122
@remculka , to je ešte lepšie, ako ja som robila "súdky", do vydlabaných celých zemiakov som pchala podobnú náplň,išlo mi to ťažko, ale toto je p a r á d a!
afataga
vyzera to dobre, a to si nedala ani parky a vegetu :-)))))
majkahra
No to bude papaníčko, nápad za milion a chuť určite skvelá. Pri náplni sa môžeme riadiť aj podľa hesla "co dum dá".
remcula
@afataga , kde já to jen slyšela, ty rýpance?:-))) ne, nebylo třeba, ale když je třeba, neváhám!!:-)))
@majkahra , přesně tak, ale na uzené bych nezapoměla, ten šmrnc tomu dá právě uzené maso..
rea1
Ja mám technickú: vajcia tam dávaš uvarené natvrdo a posekané, tie smotanou nasiaknuté rohlíky to dostatočne zlepia, áno? Alebo sú vajcia surové a fungujú ako lepidlo - aby plnka v zemiakoch držala a nerozpadávala sa?
Ale nech je to ako chce, ja tie zemiaky veru spravím a hneď s dvojakou náplňou: pre syna s údeným, to on môže hocikedy a pre mňa bez, ja ho nerada, ja si miesto neho pridám hríby. Všetko doma mám, kúsok údeného kúpim cestou z práce, večera je týmto vybavená a zajtra môžem podať referát, aká bola odozva. :-)
remcula
@majkahra , asi ano, ale myslím si, že s tím uzeným je to lepší:-) Každopádně, určitě by to nebylo špatné, jen si myslím, že tučnější..
marcy
to sa núka priamo z úvodnej foto,zase si doma šplhnem :-)) vďaka za inšpiráciu
rea1
@remcula , sľúbila som referát, tak referujem: bolo to fasa. spravila som polovicu (3ks) s plnkou s údeným a 3 ks s plnkou s hríbami. Vydlabance som pridala, veď čo s nimi. A keďže sa mi doma už nechcelo liezť do PC, tak som si to pozichrovala a dala som aj vajcia surové aj jedno varené natvrdo a posekané nadrobno. Nakoniec sme si so synom jednu krumpľu vymenili, takže som ochutnala aj s údeným. Napriek tomu, že ako som spomínala údené nerada a dobrovoľne ho jedávam iba dvakrát do roka, obidve variácie boli mňamózne a keďže aj mladý muž bol nadšený, zaraďujem do zoznamu pravidelných večerí. Si proste úžasná. :-))))) jana
remcula
@stefanus191 , na petrželi to nestojí!!:-)) Určitě to tak strašně nevadilo:-) Díky, že jsi vyzkoušel:-)
iva63
to ja fajnovééé...teraz v tejto nočnej hodine tu objavím takúto papanicu...........normálne hladím na chladničku a hlavou mi behajú myšlienky,či mám doma všetky potrebné suroviny...nebyť taky pokročilý čas, tak sa na ne vrhám...-:) ale vydržíme do zajtra...mňamkovýýý recept,dakujem
remcula
@iva63 , číst večer recepty je masakr!:-)) Ale já to dělám taky a hledám vždycky nějaký nápad na následující den:-)
gitulka086
prave som to robila, je to fantasticky recept, ked uz neviem co varit, tak toto vzdy potesi, lebo pri mojej fantazii, to nikdy rovnake neuroibim, ale velka vdaka za napad :) pekny den




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia