Presované kolienko v jablkovom pyré
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Koleno dáme variť do vody spolu s koreninami a so zeleninou. Varíme bez soli, pretože z kolena sa soľ uvoľní. Koleno varíme pomalým varom a snažíme sa ho jemne rozvariť.
- 2
Mäso oberieme a vývar scedíme tak, aby nám vyhovovala jeho slanosť. Namočíme plátkovú želatínu do studenej vody a necháme napučať. Chren očistíme a nastrúhame. Želatínu rozpustíme v údenom vývare a nalejeme na obraté mäso.
- 3
Vrstvíme ho do pripravenej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Medzi jednotlivé vrstvy mäsa dáme nasekanú petržlenovú vňať a čerstvý nastrúhaný chren. Po naplnení utlačíme a dáme do chladničky.
- 4
Jablká ošúpeme nakrájame na polmesiace a jemne osolíme, okoreníme korením a karí korením a premiešame s medom a dáme do rúry piecť pod alobalom na pol hodiny pri 150 stupňoch. Neskôr do jabĺk pridáme olivový olej a vymixujeme. Dáme zachladiť. K jedlu sa hodí chrenové želé zo smotany, chrenu a želatíny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu