Presované kolienko v jablkovom pyré

Tomáš Sika
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 27. januára 2013
Presované kolienko v jablkovom pyré
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g
400 g
150 g
50 g
4 ks
4 ks
2 ks
4 ks
200 g
20 g
Jablkové pyré:
2 ks väčšie
20 g




Postup

  1. 1

    Koleno dáme variť do vody spolu s koreninami a so zeleninou. Varíme bez soli, pretože z kolena sa soľ uvoľní. Koleno varíme pomalým varom a snažíme sa ho jemne rozvariť.

  2. 2

    Mäso oberieme a vývar scedíme tak, aby nám vyhovovala jeho slanosť. Namočíme plátkovú želatínu do studenej vody a necháme napučať. Chren očistíme a nastrúhame. Želatínu rozpustíme v údenom vývare a nalejeme na obraté mäso.

  3. 3

    Vrstvíme ho do pripravenej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Medzi jednotlivé vrstvy mäsa dáme nasekanú petržlenovú vňať a čerstvý nastrúhaný chren. Po naplnení utlačíme a dáme do chladničky.

  4. 4

    Jablká ošúpeme nakrájame na polmesiace a jemne osolíme, okoreníme korením a karí korením a premiešame s medom a dáme do rúry piecť pod alobalom na pol hodiny pri 150 stupňoch. Neskôr do jabĺk pridáme olivový olej a vymixujeme. Dáme zachladiť. K jedlu sa hodí chrenové želé zo smotany, chrenu a želatíny.

Diskusia k receptu

3sandra3
aj mne sa to páči... určite mi to bude chutiť, keď prídem do hotela Mercure a objednám si túto lahôdku .
marianne
mna by zaujimalo,ako ste tam ten tenky platok jablka prilepili:-))) vskutku chutne dielko