Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou
Foto: paploska
Máme radi rýchle a chutné čínske jedlá. Najmä ak sú pripravené z kvalitných surovín a ešte lepšie, ak si ich pripravíme sami :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
Marináda: | |
2 lyžičky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
3 strúčiky (rozdrvený) |
|
1 ks |
|
300 g |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
1,5 dc |
|
25 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Deň pred varením si pripravíme mäso. Toto je veľmi dôležité, pretože vďaka marináde mäso zmäkne a príprava bude veľmi rýchla. Mäsom nakrájame na jemné a tenučké rezančeky. Z arašidového oleja, 2 lyžičiek kukuričnej múky a sójovej omáčky si pripravíme marinádu, ktorou rezance poriadne obalíme a necháme odležať 12 hod v chladničke.
-
2
Najprv si nakrájame cibuľu na mesiačiky a popučíme cesnak. Čím je cesnak jemnejšie nakrájaný, tým bude aromatickejší.
-
3
Na rastlinnom oleji speníme cibuľu, cesnak a fazuľkové struky. Opekáme asi 5 minút. V druhej panvici opražíme mäso a primiešame k základu a pridáme bambusové výhonky.
-
4
Pripravíme si omáčku z hovädzieho vývaru (ja som mala slepačí, tak som ho použila), ryžového vína, sójovej omáčky a 2 lyžičiek kukuričného škrobu. Všetko poriadne premiešame a pridáme k mäsu. Všetko spolu varíme ešte 5 minút. Pred dokončením osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením.
-
5
Ryžu si pripravíme klasickým spôsobom. Ja ju milujem, takže ju dokážem jesť denne a naučila ma ju moja mamka, ktorá ju nemusí :-) Pre tie, ktoré s ňou nemajú veľa skúsenosti pridávam jednoduchý recept. 1 hrnček ryže premyjem a nechám odkvapkať. Očistím 1 cibuľu do ktorej pichnem 2 klinčeky a 3 guličky čierneho korenia. Na oleji 2 minúty opekám ryžu, pridám cibuľu a zalejem 1,5hrnčekom horúcej vody. Osolím. Ryžu varím prikrytú na najnižšom stupni 10 minút. Do uvarenej ryže som pridala jeden balíček šafránu. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu