Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou

paploska - fotkapaploska, 27. januára 2013
Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou
Foto: paploska

Máme radi rýchle a chutné čínske jedlá. Najmä ak sú pripravené z kvalitných surovín a ešte lepšie, ak si ich pripravíme sami :-)

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
Marináda:
2 lyžičky
2 PL
2 PL
Omáčka:
2 PL
3 strúčiky (rozdrvený)
1 ks
300 g
2 lyžičky
2 lyžičky
1,5 dc
25 g




Postup

  1. 1

    Deň pred varením si pripravíme mäso. Toto je veľmi dôležité, pretože vďaka marináde mäso zmäkne a príprava bude veľmi rýchla. Mäsom nakrájame na jemné a tenučké rezančeky. Z arašidového oleja, 2 lyžičiek kukuričnej múky a sójovej omáčky si pripravíme marinádu, ktorou rezance poriadne obalíme a necháme odležať 12 hod v chladničke.

    Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si nakrájame cibuľu na mesiačiky a popučíme cesnak. Čím je cesnak jemnejšie nakrájaný, tým bude aromatickejší.

    Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou - obrázok 2
  3. 3

    Na rastlinnom oleji speníme cibuľu, cesnak a fazuľkové struky. Opekáme asi 5 minút. V druhej panvici opražíme mäso a primiešame k základu a pridáme bambusové výhonky.

    Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si omáčku z hovädzieho vývaru (ja som mala slepačí, tak som ho použila), ryžového vína, sójovej omáčky a 2 lyžičiek kukuričného škrobu. Všetko poriadne premiešame a pridáme k mäsu. Všetko spolu varíme ešte 5 minút. Pred dokončením osolíme a okoreníme čerstvo pomletým čiernym korením.

    Hovädzie rezančeky s fazuľkou a šafránovou ryžou - obrázok 4
  5. 5

    Ryžu si pripravíme klasickým spôsobom. Ja ju milujem, takže ju dokážem jesť denne a naučila ma ju moja mamka, ktorá ju nemusí :-) Pre tie, ktoré s ňou nemajú veľa skúsenosti pridávam jednoduchý recept. 1 hrnček ryže premyjem a nechám odkvapkať. Očistím 1 cibuľu do ktorej pichnem 2 klinčeky a 3 guličky čierneho korenia. Na oleji 2 minúty opekám ryžu, pridám cibuľu a zalejem 1,5hrnčekom horúcej vody. Osolím. Ryžu varím prikrytú na najnižšom stupni 10 minút. Do uvarenej ryže som pridala jeden balíček šafránu. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

braxi
super recept uvarím, lebo mám zamrazené fazulky...šafranu jeden balíček?..no neviem?!
paploska
@braxi som na mysli celý balíček od kotányi a to je len taký maličký balíček vnútri obalu :-), ak ho dáš menej ani ho neucítite :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia