Pečené kačacie prsia plnené domácou neúdenou klobásou na bielom víne
Na dnes sviatočný obed z kačacích pŕs, ktoré som naplnila domácou neúdenou klobásou a podlievala počas...
Voňavé raky
Priprava sa deli podla toho, ci mame rakov cerstvych , ci mrazenych. Ak mrazenych, vyvar robit netreba,...
Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...
Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom
Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...
Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...
Zemiaky plnené bryndzou
Toto jedlo je veľmi rýchle a sýte. Môžete ho použiť aj ako predjedlo, či hlavné...
Rýchle hovädzie Stroganoff
Stroganoff-ruská klasika s tisíckou tvárí. Ja vám predstavujem moje obľúbené hovädzie strofanoff so šampiňónmi, kyslými...
Lahodné bravčové karé na fazuľových strukoch so slaninkou
Toto jedlo si zamiloval môj snúbenec a varievam ho pravidelne. Napríklad ako nedeľný obed, alebo...
Zapečený patizón s tuniakom
Dno zapekacej misy potrieme olejom. Patizón očistíme, zbavíme jadier, a nakrájame na plátky...
Kurací steak s pečenými zemiakmi na tymiane
Tento recept, je tak jednoduchý, že som ho nechcela na varechu ani pridávať. Ale...
Krúpy salašnícke
Toto jedlo som sa naučil robiť u známeho. Je bača a toto ma veľmi rád...
Rýchla panvička
Sáčky s polievkami otvoríme a slíže vložíme do misky. Zalejeme horúcou vodou z varnej konvice tak, aby...
Morčacie stehno na suchohríboch
Hríby vložíme do hrnčeka a zabaríme vriacou vodou, necháme napučať. Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky....
Domáce bravčové karé v hruškovo-smotanovom cestíčku
Náš nedeľný obed. veľmi chutné rezníky so zemiakovou kašou.
Šťavnaté rolky z krkovičky
Tento recept je veľmi vďačný na prípravu, ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí. Môžeme ho kombinovať...
Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami
Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli...
Pečený Katsu Curry
Aj v japonsku maju cudne jedla, tzv. Yōshoku- pojaponstene europske. https://en. wikipedia. org/wiki/Y%C5%8Dshoku ...
Patizón zapečený s mäsom
Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón. No, neber ho... hneď...
Mletý rezeň - klasika
potrebné suroviny: pomleté pliecko, vajce, tvrdý syr, čierné korenie, soľ a horčica
Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou
Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší...
Zapekané kuracie prsia
Recept som našla na facebooku a zapáčil sa mi , tak som ho vyskúšala... je...
Kuracie pečienky s hráškom
Je ich tu asi veľa. Ale prečo sa nepodeliť o svoju verziu? :P