Pečená krkovička s červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Foto: monty469
Je to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce veľmi zdravé jedlo, ale veľmi chutné a raz za Zobraziť celý popisJe to ďalšie z jedál, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Nie je to síce veľmi zdravé jedlo, ale veľmi chutné a raz za čas to určite neuškodí. Klasické knedle som nahradila zemiakovými, lebo tie nám viac chutia.
Suroviny
Knedle: | |
1 kg |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
Marináda (+ mäso): | |
2 kg |
|
4 ČL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
4 strúčiky |
|
6 PL |
|
Kapusta: | |
1,5 kg |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
|
|
podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií a natrieme ňou mäso minimálne 12 hodín pred pečením. Dáme do nádoby a necháme v chladničke odležať.
- 2
Na druhý deň krkovičku vyberieme z marinády. Pokrájame 1 cibuľu, ktorú orestujeme na masti, pridáme krkovičku, opečieme z každej strany tak, aby sa uzavreli póry. Preložíme na pekáč aj s výpekom, pridáme zvyšok marinády, dolejeme asi 2dcl vody, zakryjeme a dáme piecť do rúry na 200°C cca. 1,5 až 2 hodiny. Občas podlejeme a posledných 15 minút pečieme odkryté, nech sa urobí kôrka. Mäso potom vyberieme, výpek prepasírujeme a zjemníme maslom. /mäso pečieme v kuse/
- 3
Knedle: zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme pod tečúcou vodou, ošúpeme ich a ešte teplé prelisujeme alebo roztlačíme a necháme vychladnúť. Potom k nim primiešame vajíčka, roztopené maslo, preosiatu hladkú múku a detskú krupicu, nastrúhaný muškátový oriešok a soľ. Vymiesime hladké cesto. Pomúčenými rukami tvarujeme knedle. Ja každú zabalím do potravinárskej fólie, ale nemusí to byť a dáme variť do horúcej vody na 20 minút /ja formujem valčeky s priemerom 6cm a dĺžkou 25cm/.
- 4
Kapustu si pokrájame nadrobno. Na masle speníme cibuľu, pridáme 2PL kryštálového cukru, necháme skaramelizovať, pridáme soľ, korenie, drvenú rascu, bobkový list, nové korenie, 1PL octu,kapustu,podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pred koncom pridáme nastrúhané jablká, ak treba ešte dochutíme koreninami, prípadne octom. Ja do kapusty ešte pridávam aj výpek z mäsa podľa chuti.
- 5
Nakoniec všetko naservírujeme, výpekom prelejeme mäso a knedle a podávame. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ak je to klasická detská krupica, treba opraviť v surovinách múku na detskú krupicu.
vopred dakujem za odpoved, inak nič sa nestalo, len treba upresniť.
@luss44 dajte vediet ako vam chutili :)
Nie, nepripekala, bolo to podliate ,takže nie :-) Vďaka za vyskušanie receptu. Trošku pripečená cibuľa nevadí, ale nesmie byť zhorená.