Mäsový nákyp

jack - fotkajack, 18. januára 2016
Mäsový nákyp
Foto: jack

Mäsko pomelieme spolu s cibuľkou,podusíme,okoreníme,vychladíme.zamiešame do masy namočenú žemlu....

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 ks
4 - 5 ks
1
podľa chuti
 (alebo bravčová masť)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pliecko si pomelieme spolu s cibuľou.Podusíme na oleji alebo masti.podlejeme vodou.Do mäsa pridame trocha červenej sladkej papriky a všetky koreniny aj vňaťku.Po udusení(20min),necháme vychladiť.Do dobre vychladenej mäsovej masy pridáme žĺtka,namočené vyžmýkane žemle a bielka vyšľahané na sneh.Keď sa nam zdá masa riedka pridáme trochu strúhanky.Zamiešame a rozotrieme na plech ktorý si natrieme olejom a vysypeme strúhankou.Na vrch masy polejeme trochu roztopeného masla a upečieme v rúre asi 25-30minút.Podávame zo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.(hodí sa k tomu aj kompót).

Diskusia k receptu

jack
Ďakujem kukukienka budem sa snažiť nabudúce urobiť lepšie foto.
evanaaa
Podobne robím mäsovú sekanú, ale rada by som recept na mäsové hašé, myslím, že bude podobný postup, len bez pečiva, ak niekto pozná, nech dá vedieť. Takýto nákyp ( sekanú) máme radi, niekedy aj naplním (vajce, klobáska tenká.....). Dobre si spravila, chutný obed, @jack.
annan
Aj ja vyskúšam,uvidíme,ako bude chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia