Foto: nickaa
Zdravá delikatesa nabitá bielkovinami vhodné aj ako jednohubky pre hostí alebo hlavné jedlo napríklad so zemiakmi či zemiakovým pyré.
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Najskôr si rúru dáme vyhriať na 200 stupňov, postrúhame eidam a zo špenátu vytlačíme čo najviac vody.
- 2
V miske zmiešame syr, špenát, vajcia, soľ a čierne korenie. Túto zmes vylejeme na plech vystlaný papierom. Dáme piecť na 15 minút.
- 3
V ďalšej miske zmiešame tvaroh, smotanu a pretlačený cesnak. Podľa chuti posolíme.
- 4
Keď máme cesto na roládu hotové, ešte teplé ho zrolujeme a necháme vychladnúť.
- 5
Po vychladnutí opatrne rozrolujeme a potrieme tvarohovou plnkou a poukladáme plátky šunky. Môžme rozkrájať a servírovať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dať na sito odtiecť..či..??