Špenátová roláda

nickaa - fotkanickaa, 20. januára 2016
Špenátová roláda
Foto: nickaa

Zdravá delikatesa nabitá bielkovinami vhodné aj ako jednohubky pre hostí alebo hlavné jedlo napríklad so zemiakmi či zemiakovým pyré.

30 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
4
1 šálka (alebo iný syr)
100 g
100 g
4 strúčiky
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si rúru dáme vyhriať na 200 stupňov, postrúhame eidam a zo špenátu vytlačíme čo najviac vody.

  2. 2

    V miske zmiešame syr, špenát, vajcia, soľ a čierne korenie. Túto zmes vylejeme na plech vystlaný papierom. Dáme piecť na 15 minút.

  3. 3

    V ďalšej miske zmiešame tvaroh, smotanu a pretlačený cesnak. Podľa chuti posolíme.

  4. 4

    Keď máme cesto na roládu hotové, ešte teplé ho zrolujeme a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Po vychladnutí opatrne rozrolujeme a potrieme tvarohovou plnkou a poukladáme plátky šunky. Môžme rozkrájať a servírovať.

Diskusia k receptu

jack
Špenát síce veľmi neobľubujeme u nás doma,ale v tejto podobe prečo nie.fajn
stanci11
úžasné ;) a ja by som to ešte povýšila na ďalší level a pridala bryndzovú plnku :D
marikafil
ja bez šunky, a aj keď to pre toho môjho bude príliš zelené, určite vyskúšam.
ribenka
Výborné! Dnes som ju urobila, síce bez šunky, ale je vynikajúca. Syr som dala údený oštiepok a namiesto smotany biely jogurt. Perfektne sa dala zrolovať a krásne drží tvar. Pochvala pre autorku receptu :-)
1x radost
radost
keď kúpim špenátový pretlak-čo to znamená:.."zo špenátu vytlačíme čo najviac vody.."..??
dať na sito odtiecť..či..??
nickaa
@radost Da sa to kupit v kazdom obchode. Ja so kupovala mrazeny pretlak v coop jednote ale zaroven ho z jednoty neodporucam lebo obsahuje vela vody ale tej som sa zbavila tak ze som ju nechala odtiect cez sitko a potom este v miske som nechala spenat odstat aby sa ostatna voda este oddelila a servitkom som ju odsala