Kuracie stehná s feniklovou plnkou

palma - fotkapalma, 19. januára 2016
Kuracie stehná s feniklovou plnkou
Foto: palma

Komerčný recept <br /> Fenikel je v našich končinách menej využívanou zeleninou. Skúste večeru počas týždňa osviežiť a vyskúšajte náš recept na kuracie stehná s feniklovou Zobraziť celý popisKomerčný recept <br /> Fenikel je v našich končinách menej využívanou zeleninou. Skúste večeru počas týždňa osviežiť a vyskúšajte náš recept na kuracie stehná s feniklovou plnkou.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 menšie buľvy
2-3 stonky
200 ks
3 veľké krajce
1 ČL
z 1/2 citróna
2 PL
1 dcl




Postup

  1. 1

    Fenikel očistíte a zbavíte ho vrchnej vrstvy, feniklovú vňať si však nechajte. Dá sa použiť na ozdobu. Fenikel nakrájajte na tenké plátky a dajte ho do misky spolu s nakrájaným rapíkatým zelerom (rapíkatý zeler sa krája ako mrkva na kolieska). Zalejte olejom a dobre premiešajte. ½ zmesi dajte na plech a polovicu si nechajte na neskôr. Na plech pridajte na kocky nakrájanú slaninu a kuracie stehná. Dobre všetko osoľte a pridajte aj čierne korenie a podlejte vodou. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na približne 60 minút.

  2. 2

    Keď bude kura upečené, pripravte si druhú časť zeleniny. Na panvici s trochou oleja orestujte fenikel s zelerom, pridajte na kocky nakrájaný chlieb a podlejte trochou šťavy z plechu. Chlieb nasiakne všetky chute z pečeného kuriatka. Orestovaný fenikel aj zeler znamená, že by mali zostať ešte chrumkavé ale nie surové. Pred podávaním obe zmesi premiešajte a pokvapkajte citrónovou šťavou a kôrou. Rozdeľte na tanier a podávajte.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia